Izvanredni veleučilišni stručni studij u Makarskoj

12.02.10.


Dana 29. siječnja 2010. godine potpisan je Ugovor o realizaciji programa izvanrednog veleučilišnog stručnog studija za izobrazbu trenera između Grada Makarske, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Društvenog veleučilišta u Zagrebu, Odjela za izobrazbu trenera.
Studij je zamišljen u formi 6 semestara u Makarskoj s mogućnošću upisa daljnjih 4 semestra u Zagrebu ili negdje drugdje. Polaznici ovog studija mogu izabrati između smjera Trenerska struka iz izabrane grane sporta kao što su atletika, jedrenje, košarka, nogomet, odbojka, plivanje ronjenje, rukomet, sportska gimnastika, tenis, vaterpolo te kondicijska priprema sportaša, sportska rekreacija i fitnes. Završetkom stručnog studija u Makarskoj stječe se stručni naziv STRUČNI PRVOSTUPNIK (BACCALAUREUS).
Izvanredni stručni studij bi trebao započeti s akademskom godinom 2011./2012. Studijske grupe za ekipne sportove trebale bi brojati najmanje 15 studenata, a za pojedinačne sportove 12. Cijena studija iznosi 6.000,00 kuna, ali ona ovisi o broju upisanih studenata i izabranih specijalnosti, a zbog prirode studija postoji mogućnost sponzoriranja studija od strane sportske udruge te druge pravne ili fizičke osobe.
U sljedećem razdoblju Grad Makarska će provesti anketiranje i predprijavu za navedene stručne studije u srednjim školama na širem području naše županije.
Kroz sljedeći tjedan na internet stranicama Grada Makarske bit će objavljena anketa koju mogu ispuniti svi zainteresirani za ovaj stručni studij.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.