Izrečene kazne za prekršitelje odluke o privremenoj zabrani radova

Grad Makarska apelirao je na sve investitore i izvođače radova da do dana 16.6.2021. prestanu s izvođenjem građevinskih radova koji su određeni Odlukom o privremenoj zabrani radova od 1.5 do 30.9.2021.

Od 1.5.2021. do 16.6.2021. godine, dakle u 45 dana, Odsjek komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske, za mandata bivšeg gradonačelnika Jure Brkana, putem komunalnih redara je ustanovio kršenje navedene odluke na samo 10 gradilišta, dok je dana 16.6. u samo jednom danu isti Odsjek ustanovio kršenje na duplo više lokacija, čak 21 i izdao zakonom propisane novčane kazne u iznosu čak do 90.000,00 kn. 

Napominjemo kako su komunalni redari mjerodavnim zakonima ovlašteni rješenjem izreći mjeru privremene obustave izvođenja radova, a ako investitor nastavi izvođenje zabranjenih građevinskih radova ovlašteni su izricati opetovane novčane kazne koje mogu doseći iznos do 600.000,00 kn. Ukoliko komunalni redar u nadzoru utvrdi povredu propisa kojima se uređuje gradnja ili prostorno uređenje isti je ovlašten u skladu sa svojim ovlastima podnijeti  optužni prijedlog, odnosno kaznenu prijavu.

Dok je većina investitora i izvođača radova pokazala poštovanje prema građanima Makarske tu je i niz onih koji su se oglušili na odluku i na apel Grada Makarske. Stoga će popis investitora i izvođača radova koji su nastavili s radovima unatoč izrečenim mjerama privremene obustave izvođenja radova i novčanih kazni građanima biti javno dostupan na web stranici Grada Makarska.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.