Izložena božićno-novogodišnja sedamdesetmetarska čestitka!

27.12.2011.

„Mega-čestitka“ koju su djeca izrađivala u sklopu Radionice Djeda Božićnjaka u Božićnom gradu izložena je na Badnji dan na Kačićevu trgu. Nakon prošlogodišnje najduže i najveće čestitke u Hrvatskoj duge 17 metara, ove godine djeca su nadmašila sva naša očekivanja i izradila čestitku dugu čak 70 metara!
Tu je predivnu čestitku uz zvuke bubnjeva razmotao sam Djed Božićnjak, a s obzirom na njenu dužinu, jedva se uklopila u prostor Kačićeva trga. Makarska grupa „Dobra njega“ predvođena pjevačicom Draganom Čović uveličala je taj događaj, kojemu je, nažalost, izostao dugo najavljivan marendin Crvenog križa, bez ikakve najave o odgađanju osim minijaturnog – printanog napisa „Otkazano“(!?!), nalijepljenog na city-light plakatu Božićnog grada. Tako su mnogobrojni građani kao i organizatori „Mega čestitke“ ostali razočarani, pogotovo zbog činjenice što pojašnjenje nismo dobili još do danas (utorak 27. prosinca).
U izradi „Mega čestitke“, najduže čestitke u Hrvatskoj (a sigurno i šire) sudjelovalo je preko 2000 djece, koja su sudjelovala u Radionici Djeda Božićnjaka. Radionice je vodila animatorica Emina, a osim čestitke djeca su u Radionici izrađivala božićni nakit, „anđele“ i figurice za jaslice te ostale božićne ukrase, oslikavala burele, gledala crtane filmove, čitali božićne priče i družila se s Djedom Božićnjakom.
Izrada same „Mega-čestitke“ započela je 6. prosinca u prigodi svečanog otvaranja Božićnog grada, a prošlogodišnji rekord oboren je već u prvih nekoliko dana. Za tu „golemu“ rolu papira pobrinula se tvornica papira „Belišće d.d.“ koja je svojom donacijom omogućila da se čitav taj projekt realizira.
70 metara najljepših želja i dječje kreativnosti sadržanih u toj jedinstvenoj čestitci popraćeno je na brojnim internetskim portalima te na središnjem dnevniku HRT-a.
Za iduću godinu pripremit ćemo još veću čestitku i još više ostvarenih želja našim sugrađanima!
Čestitka će biti izložena i ovaj tjedan na makarskoj rivi, za sve one koji je nisu vidjeli!


FOTOGALERIJAZadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.