Izjava gradonačelnika o radovima na plaži Osejava: Radi se o redovnoj godišnjoj nadohrani plaže koja se izvodi u skladu s pravilima struke

-Obzirom da su mnogi od vas na razne načine reagirali zbog radova koji se trenutno u gradu odvijaju dužan sam vam dati odgovor. U tijeku su radovi na plaži Osejava koji će trajati najviše dva-tri dana i odvijaju se sukladno dozvolama nadležnih institucija. Također i uz dogovor s hotelom Osejava koji je prethodnih godina imao najviše problema zbog izgradnje lukobrana.

Radi se o redovnoj godišnjoj nadohrani plaže koja se odvija u skladu sa pravilima struke. Radovi na izgradnji i kompletnom uređenju plaže, a na temelju pravomoćne dozvole su se trebali obaviti u travnju, no lučka uprava je odgodila otvaranje lukobrana i na taj način poremetila naše planove za ovaj projekt. Zbog toga se sada krenulo sa žurnom nadohranom kvalitetnom žalikom kojom se svake godine nadohranjuju plaže u Makarskoj i ostalim općinama Makarske rivijere.

Ovaj kvalitetan materijal kojim se sada nasipa je samo podloga koja će za nekoliko sati biti čista, a more će već sutra ili prekosutra biti bistro. I prethodnih godina bili smo svjedoci da je ovo što sam naveo točno.
Završno nasipanje obavit će sa već ispranim žalom koje se cijelu zimu nalazi u moru na drugoj lokaciji.

Radovi na plaži sukladno pravomoćnoj dozvoli idu na jesen, a sva dokumentacija za radove i već provedenu javnu nabavu se bez problema može dobiti na uvid. Ova gradska uprava nije, neće i ne želi uništavati prirodno bogatstvo, kao što je naša Osejava, pa stoga nema mjesta nikakvom bespotrebnom uzbuđenju ili panici, osobito jer mi ne radimo bez dozvola.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.