Ispravak informacije: Jedna info tabla na gradskoj plaži plaćena je 170 kuna a ne 1740 kuna po komadu

Trošak izrade jedne info table koja je postavljena na gradskoj plaži iznosi 170 kuna po komadu a ne 1740 kuna kako je to danas objavljeno u Makarskoj kronici. Naglašavamo kako se ne radi o namjernoj pogrešci novinarke već nesporazumu u komunikaciji o podjeli troškova između Grada Makarske i Makarske obale d.o.o. Stoga nam nije cilj nikoga prozivati već radi istinitog informiranja objaviti ispravak tim više što se radi o velikoj razlici u iznosu. Naime, ukupan trošak izrade i postavljanja svih 10 tabli iznosi 5.600 kuna. Trošak izrade tabli koje pokriva Makarska obala d.o.o. iznosi 1.700 kuna, a trošak ilustracije za info ploču 3.900 kuna što pokriva Grad Makarska.

Podsjetimo, Grad Makarska nedavno je na gradskoj plaži postavio table zabrane vezane za rezervacije mjesta na plaži najavivši tako potpuno drugačiji pristup rješavanju problema s kojim se bori većina obalnih gradova. Naime, i ovog ljeta i lokalni i nacionalni mediji učestali su izvještavali o akcijama komunalnog redarstva kojom brojni gradovi pokušavaju očistiti plaže od ručnika kojima turisti u ranim jutarnjim satima pokušavaju rezervirati svoje mjesto. Grad Makarska odlučio je uvesti novi pristup držeći da ljudi puno pozitivnije reagiraju na pozitivan i prijateljski pristup te da je educiranje i upozorenje puno bolji način od nijemog kupljenja stvari s gradske plaže.

Nove table postavljene su na 10 lokacija na gradskoj plaži na predjelu od Sv. Petra do hotela Romane.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.