Inicijativa za pohvalu - "Ljubi me nježno"

15.2.08.

           

Naša sugrađanka, umjetnica Gordana Ožić jučer nam je, u povodu Valentinova, pripremila neobičnu izložbu – i to na „pijaci“, s temom „Ljubi me nježno“. Na pitanje zašto baš na „pijaci“, Gordana nam je objasnila da nikada nije preferirala klasičan umjetnički izričaj, te da svake godine pokušava osmisliti nešto novo, nešto originalno, pristupačno svim našim sugrađanima. Tako je prošle godine za Valentinovo oduševila, također neobičnom, izložbom i performanceom u Kalalargi, na crvenom tepihu. Kako i sama kaže, javne površine, na kojima je frekvencija ljudi najveća za nju su najveći izazov pri organizaciji svojih izložbi. Na taj način poruka njenih djela je upečatljivija i prolaznicima koji su neopterećeni službenim otvaranjima izložbi, te je i jučerašnja umjetnička instalacija napravljena upravo za njih- prolaznike, domaćice, djecu, trgovce,…

           

Radovi- kombinacija crteža i kolaža odašilju snažnu poruku ljubavi, sa dosta erosa, iz kojih se da naslutiti autoričina otvorenost i respekt prema različitim vrstama ljubavi. Izložba će još danas biti postavljena u Tučepima u KUS Njega, a nakon toga moći ćete je pogledati u restoranu Stari mlin.

Autorica Gordana zadovoljna je odazivom, kao i pozitivnim komentarima posjetitelja. Svaka čast Gordana!    

    

         Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.