Helikopter MORH-a prevozio kamene ploče za obnovu crkve Sv. Martina u Kotišini: Gradonačelnik Makarske zahvalio Ministarstvu obrane na pomoći

Helikopter Ministarstva obrane Republike Hrvatske jučer je uspješno obavio prijevoz građevinskog materijala do crkve Sv. Martina u Kotišini gdje su trenutno u tijeku radovi na postavljanju kamenih ploča na krovištu. Riječ je o radovima na obnovi crkve Sv. Martina, a suradnja s MORH-om bila je neophodna zbog nepristupačnosti terena i iznimno teškom materijalu koji je bilo nemoguće prevesti na bilo koji drugi način. Ministarstvo obrane, koje sukladno svojim mogućnostima pomaže jedinicama lokalne samouprave kad su u pitanju radovi na dislociranim objektima koji imaju status spomenika kulture, udovoljilo je zamolbi Grada Makarske te osigurao prijevoz materijala.

Tim povodom gradonačelnik Makarske Jure Brkan zahvalio se Ministarstvu obrane bez čije asistencije radovi ne bi mogli biti nastavljeni na vrijeme.

-Zahvaljujem se Ministarstvu obrane – Hrvatskom ratnom zrakoplovstvo što nam je angažmanom helikoptera pomogao u realizaciji jednog ovako važnog višemilijunskog projekta kao što je ''Revitalizacija kulturno-povijesne baštine u Kotišini''. Crkva Sv. Martina u Kotišini, koju obnavljamo sredstvima iz europskih fondova, nalazi se na iznimno nepristupačnom terenu te se do nje može doći samo pješačkim putem tako da su izvođači radova većinu materijala dosada prenosili ručno. No, kad su u pitanju ovako velike količine kamena, koje teže nekoliko tona, bilo koja druga vrsta prijevoza, s obzirom na specifične uvjete, je isključena. Puno nam znači pomoć Ministarstva obrane jer bez helikoptera ne bismo uspjeli osigurati nastavak radova i ispoštivati rokove, istaknuo je gradonačelnik Jure Brkan.

Obnova crkve Sv. Martina dio je projekta ''Revitalizacija kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina'' čija je ukupna vrijednost gotovo 15 milijuna kuna, a financiran je iz europskih fondova. Navedenim projektom bit će obnovljena tri značajna objekta kulturne baštine Veliki kaštel, crkva Sv. Martina i crkva Sv. Ante.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.