Gradski centar Osejava: Prva jesensko nevrijeme nije izazvalo probleme na gradskim ulicama

Tijekom protekle noći Makarsku i Makarsko primorje zahvatilo je pravo grmljavinsko nevrijeme, a u zadnja 24 sata palo je 36 litara kiše po metru četvornom. Prva jača jesenska kiša, kako nam je potvrđeno u Gradskom centru Osejava, nije izazvala veće probleme na gradskim ulicama niti u funkcioniranju prometa. - Nije bilo poziva građana, dojava o poplavama pa vatrogasci nisu izlazili na teren. Gradski Pogon za komunalne djelatnosti  imao je jednu manju intervenciju na Duminoj ledini, rekao nam je voditelj GCOM-a Milivoj Brkušić posebno naglasivši kako veća količina padalina nije uzrokovala ni probleme u Vukovarskoj ulici u kojoj je, u poboljšanje sustava oborinske odvodnje, u ovoj godini uloženo preko milijun kuna.

-Pregledavanjem kamera uvjerili smo se da se na kolniku zadržala samo minimalna količina vode i očigledno je da sustav, nakon nedavnih ulaganja, puno bolje funkcionira, rekao nam je Brkušić. Podsjetimo, zbog dugogodišnjih problema s kojima su stanovnici ovog dijela grada suočavali za većih kiša, čak i u ljetnim mjesecima, Grad Makarska odlučio je značajna sredstva uložiti u poboljšanje komunalne infrastrukture. U rekonstrukciju oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici kod cafe bara Monaco uloženo je 1.250.000,00 kuna.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.