Gradonačelnik Zoran Paunović uručio priznanje MNK-u Novo Vrijeme za osvajanje titule prvaka Hrvatske u futsalu za 2021./2022. godinu

U gradskoj vijećnici održan je svečani prijem za Malonogometni klub Novo Vrijeme povodom nevjerojatno uspješne godine i osvajanja  titule prvaka Hrvatske u futsalu za 2021./2022. godinu. Ekipu i članove stručnog stožera Novog Vremena  primili su gradonačelnik Zoran Paunović i viši savjetnik Dražen Kuzmanić.

Uistinu je uspješna sezona iza vas, odnosno najtrofejnija. Osvojili ste Kup hrvatske, neslužbeni Superkup i postali prvaci države. Praktički ste osvojili naslov već u polufinalu finala, što pokazuje zapravo koliko ste tjelesno, naravno, ali i psihički jaki. Mislim da je to odlična karakteristika ove ekipe i taj zajednički duh koji u njoj vlada, vratiti se nakon što su svi mislili da je nakon utakmice sa Olumnussom iz Omiša osvajanje naslova gotova stvar. Nije to više stvar fizičke spreme i predispozicija nego je to taj kolektiv, timski duh i motivacija da se nakon izgubljene utakmice ponovno vratite i uzmete itekako zasluženi naslov, istaknuo je gradonačelnik Paunović čestitavši im na osvojenoj tituli prvaka Hrvatske.

Nije to slučajno. U 30 godina futsala nije se dogodilo da ekipa sa petog mjesta uzme naslov prvaka. Ovo je nešto što se može napraviti jednom možda dvaput ali treći put te već netko sustigne. Mi smo u svakoj četvrtfinalnoj polufinalnoj i finalnoj utakmici gubili, kako je gospodin Matteoni jedan od uvaženijih sportskih novinara rekao mi smo „kraljevi preokreta“. Gotovo sve smo utakmice gubili i vračali se upravo sa tim „bolesnim“ karakterom momčadi i to potvrđuje to da uz predispozicije je upravo glava ona koja determnira hoćeš li biti prvi ili dvanaesti, rekao je direktor Borislav Vukovič.

Gradonačelnik se kratko osvrnuo i na uspješne rezultate koje su postigle mlađe kategorije te pohvalio napore kluba da se uspješnost i naporan rad vide i na mlađim ekipama koje će danas sutra naslijediti prvu postavu.

Vuković je dodao:

Obično se kaže kad imate odlične rezultate u seniorima da se zaboravi na omladinski klub. Nas su često kritizirali da nemamo dobru situaciju u omladinskoj školi i evo sad smo praktički zatvorili usta svim nevjernim Tomama. Kapetan juniorske ekipe je najbolji igrač sezone, na jesen idu na Europsko prvenstvo u Španjolsku. Kadetima su se stvari tako posložile da su nažalost zaustavljeni u polufinalu. Od 5 mogućih trofeja uzeli smo četiri, što je odličan pokazatelj i ozbiljnosti kluba i kvalitete rada mlađih koji su zapravo zalog ovoga kluba. Ovi momci koji su prije deset godina ušli u klub kao dvadestogodišnjaci, a sada su sad u najboljim godinama, tek kreću igrati prav futsal. Iza našeg rada stoje rezultati: igrali smo 5 finala, osvojili 6 trofeja, 3 titule, 2 superkupa i  1 kup u zadnjih 4-5 sezona. A to je rezultat koji je rijetkost u ovom sportu. Odnosno slobodno mogu reći da nitko u povijesti nije ostvario ovakav uspjeh.

MNK Novo Vrijeme očekuje uzbudljiva jesen jer im je ponovno pripala čast biti domaćinima UEFA Futsall champion lige, a na čemu im je Grad pružio podršku s ciljem što bolje organizacije, promocije grada i naravno postizanja što boljih rezultata.

Za kraj predsjedniku MNK-a Novo Vrijeme Kristijanu Dugandžiću i direktoru Borislavu Vukoviću gradonačelnik Zoran Paunović uručio je priznanje za osvajanje titule prvaka Hrvatske za 2021./2022. godinu, te prigodni poklon.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.