Gradonačelnik Zoran Paunović potpisao ugovor s dvoje kardiologa, najavljen skori dolazak i drugih specijalista u makarski Dom zdravlja

U makarskom Domu zdravlja s radom je počela kardiološka ambulanta u kojoj će se pregledi moći obavljati 2 do 4 puta mjesečno, ovisno o broju pacijenata. U ambulanti će se uz pregled kardiologa moći obaviti i EKG, HOLTER EKG, Ergometrija, UZV srca, UZV DOPLER karotida, a pacijenti će se za navedene preglede naručivati putem obiteljskih liječnika. Iz ambulante nam je potvrđeno da će se pregledi obavljati najčešće četvrtkom popodne i subotom ujutro.

Gradonačelnik Zoran Paunović ugovor s dvoje kardiologa potpisao je do kraja 2022., a najavljuje i skori dolazak novih specijalista u makarski Dom zdravlja.

-S problemom manjka medicinskog kadra i dugih lista čekanja već dugi niz godina suočava se velik broj gradova i općina pa tako i Makarska. Obećali smo da ćemo aktivno raditi na poboljšanju zdravstvene skrbi naših građana koji već godinama u Makarskoj ne mogu besplatno obavljati brojne specijalističke preglede. Produžili smo ugovore s radiolozima koji će i dalje Domu zdravlja obavljati ultrazvučne preglede, a od danas se građani mogu za pregled kardiologa mogu naručiti preko svog obiteljskog liječnika i obaviti ga u Makarskoj. U tijeku su pregovori o dolasku i drugih specijalista u makarski Dom zdravlja, prije svega urologa, koji bi također trebao početi s radom u ovoj godini, najavio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.