Gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica Antonia Radić Brkan s novinarima : Prvi korak sastanci sa gradskim pročelnicima, direktorima gradskih tvrtki i ravnateljima javnih ustanova

U uredu gradonačelnika Grada Makarske danas je u 12 sati i službeno izvršena primopredaja vlasti između bivšeg gradonačelnika Jure Brkana i novoizabranog gradonačelnika Zorana Paunovića. Primopredaji su nazočili i bivši zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ te novoizabrana zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan.

Bivši gradonačelnik i zamjenik naglasili su kako Makarsku ostavljaju boljom, ljepšom i kulturnijom, s preko 30 milijuna kuna na računu, uz brojne započete projekte za koje vjeruju da će ih nova vlast završiti, te su poželjeli Paunoviću uspješan mandat.

Novi predstavnici izvršne vlasti prvu izjavu za medije dali su u 14,00 sati u gradskoj vijećnici te najavili redovite susrete s predstavnicima medija.

-Očekivali smo operativni sastanak kao što je to već uobičajena praksa u svim drugim gradovima, no to se nije dogodilo. Neke stvari smo očekivali u izvješćima, a neke ćemo dobro analizirati. Stoga smo uzeli malo vremena za pregled dokumentacije. Završili smo sastanak o primopredaji, razgovarali kratko o izvješćima, a veći broj dokumenata tek treba intenzivno proučiti i analizirati.

Naš cilj je što prije obaviti razgovor sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela, ravnateljima gradskih ustanova i direktorima gradskih tvrtki, razgovarati o radu i o svim projektima koji su u tijeku i koji su planirani kako ne bi bilo nikakvih problema u funkcioniranju bilo kojeg segmenta u gradu.

Kao što sam već objavio na društvenim mrežama, od strane građana dobio sam niz prigovora o potencijalnim spornim odlukama donesenim posljednjih dana te ovim putem još jednom želim naglasiti da nikome nećemo dopustiti zloupotrebu prostora između izbornog ciklusa i primopredaje vlasti.

Nećemo lomiti preko koljena, ali provjerit ćemo zakonsku utemeljenost svih odluka donesenih posljednjih dana i nastaviti s radom u kojem je za nas jedno ključno: rad za dobrobit svih naših stanovnika  i podizanje kvalitete usluga u našem gradu.

Transparentnost prema medijima i građanima je naš imperativ , o tome smo govorili u kampanji i promjenu na tom  polju građani Makarske osjetit će vrlo skoro.

S praksom redovitih susreta s novinarima nastavit ćemo dinamikom koju ćemo uskoro dogovoriti a isti pristup imat ćemo i kod prijema građana, naglasili su u svom prvom obraćanju medijima nakon primopredaje vlasti.