Gradonačelnik Tonći Bilić: Ustrajat ćemo na završetku radova na pristupnom putu, nećemo dozvoliti da nas se ucjenjuje!

- Predstavnici Abacusa, uz asistenciju zaštitarske tvrtke koju su angažirali,  danas  su postavili improviziranu ogradu na čestici zemlje 2168, a što je, napominjem  po tko zna koji put,  JAVNA POVRŠINA, Stari velobrdski put ili Put Mlikarica. Grad je o tome obavijestio policiju čiji su djelatnici evidentirali događaj.  Budući da se radi o javnom putu tj. javno-prometnoj površini reagiralo  je i Gradsko komunalno redarstvo koje je od strane organizatora spriječeno  u pokušaju uklanjanja protupravno postavljene ograde. Komunalno redarstvo grada Makarske izdat  će organizatorima ovog incidenta dva obavezna prekršajna naloga: jedan za neovlašteno postavljanje ograde na javno-prometnoj površini, a drugi po osnovu sprječavanja izvršenja uklanjanja. Vjerujem da će Prekršajni sud promptno reagirati.

Ono što u ovom trenutku mogu kazati je isto ono što je danas rečeno i predstavnicima stanara POS-ovih zgrada, koje je danas u zgradi Grada Makarske  primila i s njima razgovarala zamjenica gradonačelnika Lori Veličković. Poduzimamo sve potrebne radnje da se izgradnja pristupnog puta nastavi bez obzira na očitu opstrukciju od gospodina Ladislava Šošića koji sve ovo vrijeme prešućuje jednu važnu činjenicu:  da se Privremena mjera zabrane izvođenja radova koju je izrekao Trgovački sud u Splitu ne odnosi na česticu 2168, na kojoj je, da bi se spriječio nastavak radova, postavljena improvizirana ograda, već na česticu zemlje 401/2 čiji je gospodin Šošić suvlasnik. Ponavljam da je  prvotno planirana trasa pristupnog puta izmještena sa sporne čestice te da smo to učinili jer nam je prvi cilj  završetak radova na pristupnom putu i useljenje stanara.
Istina je da smo s gospodinom Šošićem potpisali  zajedničku izjavu koja je upućena svim medijima i čiji je sadržaj u svakom trenutku dostupan svima i na službenim Internet stranicama Grada Makarske. To smo učinili u dobroj vjeri, no, iz novonastale situacije jasno da to nije bio  slučaj i sa drugom stranom.  Grad Makarska i ja kao gradonačelnik sigurno nećemo dozvoliti da građani Makarske budu bilo čiji taoci niti ćemo  tolerirati ucjene i isplaćivati odštete za koje ne postoji nikakva zakonska osnova, stoji u prioćenju gradonačelnika Tonćija Bilića.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.