Gradonačelnik Tonći Bilić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za asistente u nastavi

Gradonačelnik Grada Makarske Tonći Bilić 30. kolovoza je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u okviru programa „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih sporednica učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“. Na prigodnoj svečanosti ugovore je predstavnicima institucija koje su nositelji projekta uručio ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar.
Posredstvom Europskog socijalnog fonda Gradu Makarskoj za projekt uvođenja pomoćnika u nastavi za učenike s poteškoćama u razvoju odobreno je ukupno 386.564,70 kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 328.064, 70 kuna.
Zahvaljujući osiguranim sredstvima u dvije makarske osnovne škole zaposlit će se 9 pomoćnika u nastavi od kojih će 6 raditi s učenicima koji pohađaju redovne razrede dok će njih troje 3 raditi u posebnim razrednim odjeljenjima.
Podsjetimo, projekt osiguranja pomoćnika u nastavi (PUN), Grad Makarska je u suradnji s osnovnim školama Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice te udrugama Sunce i Lanterna, među prvima u Hrvatskoj počeo provoditi još prije 9 godina osiguravajući sredstva iz Proračuna Grada Makarske. Prošle godine Grad Makarska je prvi put, također posredno preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, osigurao sredstva iz EU fondova i to u iznosu od 311.100,00, od čega 276.276,95 bespovratnih sredstava.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.