Gradonačelnik Jure Brkan preuzeo Ugovor za poziv ,,Zaželi-program zapošljavanja žena – faza II'' vrijedan 1.113.388,00 kuna

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je u Splitu gradonačelniku Makarske Juri Brkanu uručio ugovor za poziv ,,Zaželi-program zapošljavanja žena – faza II''  koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Za projekt ,,Zaželi u Makarskoj'' Gradu Makarskoj dodijeljeno 1.113.388,00 kn bespovratnih sredstava.

Projektnu prijavu pripremila je Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA, a projektni partneri su Centar za socijalnu skrb Makarska te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split.

Projekt "ZAŽELI u Makarskoj" ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz omogućavanje zapošljavanja 12 žena u nepovoljnom položaju čime se osnažuje i unapređuje njihov radni potencijal u lokalnoj zajednici. Ključna aktivnost projekta je pružanje kvalitetne podrške za 85 krajnjih korisnika u nepovoljnom socijalnom položaju te se samim tim pridonosi povećanju razine njihove kvalitete života.

Važno za napomenuti je kako je u okviru programa Zaželi ovo treći projekt na području Grada Makarske. Prvi projekt „Pružam ti ruku“ ukupne vrijednosti 2.103.036,10 kn provelo je Gradsko društvo Crvenoga križa Makarska, a drugi projekt „Zaželi SUNCE“ ukupne vrijednosti 1.114.360,00 kn još uvijek provodi Udruga Sunce.

Iz programa Zaželi ukupno je za Makarsku odobreno čak 4.330.784,10 kn.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.