Gradonačelnik Jure Brkan o fizičkom napadu na djelatnike Grada: Očekujemo da policija što prije sankcionira napadača

Djelatnici Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Makarske jutros su, za vrijeme dok su obavljali svoj posao, verbalno i fizički napadnuti od strane Mate Jujnovića, vlasnika Prometa Makarska te su pukom srećom izbjegli teže ozljede. Naime, četvoro djelatnika jutros je oko 8 sati radilo na rekonstrukciji urušenog krovišta postojećeg skladišta na zemljištu koje je u posjedu Makarskog komunalca d.o.o. od 1976. godine, a graniči sa zemljištem na kojem se nalaze garaže Prometa Makarske, vlasnika Mate Jujnovića. S očitim ciljem zaustavljanja radova Jujnović je dvoje djelatnika prvo verbalno napao, a nakon toga prema njima bacio željezo težine 5-6 kg i nastavio ih gađati kamenjima. Samo zahvaljujući brzoj reakciji djelatnici su uspjeli izbjeći teže ozljede ali su oba dobila udarac kamenom. Cijeli slučaj prijavljen je Policijskoj postaji Makarska čiji su djelatnici odmah izašli na teren.

Ovim putem želim najoštrije osuditi ovaj vandalizam i izraziti potporu djelatnicima Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti koji su fizički napadnuti za vrijeme dok su obavljali svoje radne zadatke.

Nadam se da će Policijska postaja Makarska što prije obaviti svoj posao i sankcionirati napadača te na taj način poslati jasnu poruku cjelokupnoj javnosti da fizičko nasilje nikako ne može i ne smije postati prihvatljiv način ponašanja, stoji u priopćenju gradonačelnika Makarske Jure Brkana.