Gradonačelnik Bilić primio zlatne mawashice: Kristina i Ela su najbolji sportski ambasadori Makarske i Hrvatske

Zlatne medalje koje su u Poljskoj na svjetskom prvenstvu u kickboxingu osvojile članice Mawwashia Ela Filipović, maturantica makarske Gimnazijei Kristina Ravlić, učenica prvog razreda Ekonomske škole,najbolji su pokazatelj da se mladi u Makarskoj imaju mogućnost baviti sportom, ako to žele, ali su vrijedna priznanja ujedno znak da se u Klubu radi kvalitetno i kontinuirano. Nastavite vrijedno trenirati, ali ne zaboravite školu, istaknuo je gradonačelnik Tonći Bilić na primanju koje je upriličio za zlatne mawashice te svakoj uručio ček na dvije tisuće kuna. Vi ste najbolje sportske ambasadorice Makarske i Hrvatske, ponosni smo na vas, naglasio je gradonačelnik.

Dogodine Međunarodni turnir u kickboxingu u Makarskoj

U ime Grada Makarske čestitao je treneru Peru Gazilju te predsjedniku Kluba Stipanu Staniću, zamolivši ih da prenesu pozdrave i dalje bodre Anđelu Stanić, srebrenu u Poljskoj, te Juru Drlje, koji se sa svjetskog natjecanja vratio s brončanom medaljom. Vjerujem da im je to poticaj za još uporniji i marljiviji rad, poručio je gradonačelnik.

Trener Gazilj istaknuo je kako se u Klubu koji postoji 14 godina izuzetno kvalitetno radi. O svemu brinu, pa ako sportaši nemaju dobre ocjene u školi, nema treninga, a time ni odlaska na natjecanja, a ona su upravo potreba da bi se sportski razvijali. Nama je stalo da budu vrijedni učenici i dobri ljudi, naglasio je. Iskazao je nezadovoljstvo tretmanom Kluba u Zajednici sportskih udruga Makarske. Imaju 70 članova, osvajaju svjetska zlata, ali im po Pravilniku pripada 27 tisuća kuna godišnje. Premalo, ali zato njihov rad prepoznaju sponzori. Želimo i zaslužujemo da se prizna naš uspjeh, naglasio je Gazilj, dodajući kako ih više cijene drugi nego u Makarskoj. Ujedno je najavio, nakon što je osam godina bio na tronu, četverostruki je prvak svijeta zaredom, da napušta aktivno natjecanje. Predat će se radu u Mawashiu, i organizaciji Međunarodnog turnira koji će se dogodine u travnju održati u Makarskoj.

Uskoro drugačija raspodjela sredstava sportskim udrugama

Zamjenik gradonačelnika Miro Družianić, uz čestitke treneru i predsjedniku Klubamlade je sportašice darovao knjigom. – Zajednica sportskih udruga će drugačije raditi nego do sada. Dinamiziramo aktivnosti, radi se na novom Pravilniku kao i dodjeli stipendija. Mawashi postiže dostignuća koja treba cijeniti. Nas se ne može lagati, mi znamo koliko tko radi i što, po toj ljestvici će klubovi biti nagrađivani. Onome tko radi povećat će se davanje, drugima smanjiti.

Predsjednik Kluba istaknuo je kako niti jedan uspjeh ne dolazi preko noći, a uz to što djeca vrijedno treniraju jaka je i važna uloga trenera. Ovo je borilački sport, jedan na jedan, ali do sada niti jedno dijete nije imalo incident. To sve govori da se razvijaju u kvalitetne sportaše i ljude, ponosno je kazao Stanić.

Piše Jasna Morović     Foto Željko Kovačić

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.