Grad Makarska zahvalio čuvaricama tradicije torte makarane

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić danas je u zgradi Grada organizirao prijem za Vedranu Velu Puharić i Anu Kunac, 'čuvarice' tradicije torte makarane koje su, u sklopu ovogodišnje akcije pohranjivanja ostavštine za budućnost u Vremenskom trezoru Zagrebačke banke, pohranile sveukupnu dokumentaciju o najpoznatijoj i najstarijoj makarskoj slastici. Prijemu su nazočile i Lara Rakušić Ivanković, predstojnica Ureda gradonačelnika Grada Makarske i Sandra Vranješ, stručna suradnica za kulturu u Odjelu za društvene djelatnosti.
- U ime Grada Makarske najtoplije vam zahvaljujem na inicijativi te obilježavanju druge obljetnice od njezina proglašenja nematerijalnim kulturnim dobrom u sklopu Božićnog grada. Konstantno radimo na promociji torte makarane, a reakcije su odlične. Samo ću spomenuti naše nedavno gostovanje u Zagrebu, na međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcomu gdje su naše makarane, i male i velike, doslovno razgrabljene. Mislim da je u povodu 10. obljetnice održavanja natjecanja u izradi torte makarane sazrio trenutak da ovaj događaj nazovemo festivalom i obratimo se predsjedniku RH sa zahtjevom za pokroviteljstvo- naglasio je Družianić.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.