Grad Makarska osigurao zaštitne višekratne maske za sve učenike i djelatnike osnovnih škola

Nakon objave Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 u radu osnovnih i srednjih škola Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grad Makarska odlučio je nabavkom zaštitnih maski pomoći osnovnim školama u provođenju propisanih mjera.

Tako je Grad Makarska nabavio 2894 višekratne pamučne maske koje će dobiti svi učenici osnovnih škola kojima je Grad osnivač - Osnovne škola Stjepana Ivičevića, Osnovne škola oca Petra Perice i Glazbene škole Makarska kao i svi djelatnici škola.

Grad Makarska osigurao je za svakog učenika i djelatnika škole po dvije maske, tako da će Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića biti dostavljeno 1404 maske za učenike te 220 za djelatnike, a Osnovnoj školi oca Petra Perice 1040 maski za učenike i 150 za djelatnike. Glazbenoj školi Makarska bit će isporučeno 80 maski za djelatnike, jer je troškove zaštitnih maski za učenike već pokrila Splitsko-dalmatinska županija. Zaštitne maske, kao i besplatni udžbenici, radne bilježnice i obrazovni materijal koje Grad Makarska osigurava već treću godinu zaredom, sve osnovnoškolce će u ponedjeljak 7. rujna dočekati u školskim klupama.

-Djeca su nam uvijek na prvom mjestu, a trenutna situacija zahtijeva da se još više angažiramo. Odlučili smo se za nabavku pod dvije maske za sve učenike, uključujući i one od 1. do 4. razreda jer će im, iako ne tijekom nastave, trebati prilikom ulaska i izlaska iz učionica i zgrade. Htjeli smo barem na ovaj način nastavnicima pomoći u provođenju zaštitnih mjera, a roditelje osloboditi dodatnih troškova. Od ravnatelja škola saznao sam da su osigurani uvjeti za smjenski rad te da je sve spremno za početak nastave sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i resornog ministarstva. Probleme koji eventualno nastanu rješavat ćemo u hodu, a naši ravnatelji i ravnateljice znaju da im je gradska uprava na raspolaganju 24 sata dnevno, komentirao je gradonačelnik Makarske Jure Brkan.