Grad Makarska nastavlja s velikim infrastrukturnim projektom: Započeli radovi na izgradnji i rekonstrukcije istočnog traka Zadarske ulice

Grad Makarska nastavlja s velikim infrastrukturnim projektom izgradnje i rekonstrukcije Zadarske ulice. Nakon izgradnje i rekonstrukcije zapadnog kraka ulice, stekli su se uvjeti za početak radova na istočnom kraku - od Đakovačke od Starog velikobrdskog puta. Ukupna vrijednost investicije, s otkupom zemljišta, je 8.500.000 kuna.

Radovi obuhvaćaju izgradnju (sanaciju) prometnice u dužini od 650 metara, s oborinskom kanalizacijom, rekonstrukciju fekalnog kanala i vodovoda te izgradnju javne rasvjete. Prometnica je duž cijele trase predviđena za dvosmjerni promet s dva vozna traka širine po 2.75m svaki i obostranim nogostupima širine 1.20 metara.

Vrijednost radova je 4.426.975,97 kn + PDV, od čega Grad Makarska snosi 3.138.957,97 kn + PDV, a Vodovod d.o.o., Makarska 1.288.018,00 kn + PDV.

Cjelovito uređenje Zadarske ulice od velikog je značaja za sve građane Makarske, a posebno za stanovnike zapadnog dijela i Velikog Brda. Zahvaljujući završetku radova na Starom velikobrdskom putu, izgradnji i rekonstrukciji Zadarske ulice te novom rješenjem na križanju s državnom cestom D-8 kod zgrada POS-a stvorit će se obilaznica oko zapadnog dijela grada i brža komunikacija naselja Veliko Brdo i Zelenka sa centrom.