Grad Makarska nabavio posebni kontejner za potrebe testiranja na korona virus: Od utorka 27. listopada testiranja sa zapadne strane Doma zdravlja

Testiranje na COVID-19 u Makarskoj, koje se posljednjih nekoliko mjeseci odvijalo na istočnom parkiralištu Doma zdravlja, od sutra 27. listopada(utorak), vršit će se ispred ulaza za ginekologiju sa zapadne strane gdje je u travnju ove godine i započelo ,,drive-in'' testiranje. Testiranje će se obavljati ispred posebnog kontejnera kojeg je nabavio Grad Makarska, a uzimanje briseva obavljat će po već ustaljenoj proceduri djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije - ispostava Makarska.

Kako nam je potvrđeno u ispostavi Makarska, testiranje će se vršiti svakog radnog dana od 7,00 do 8,30 sati, a po potrebi i dulje. Kao i do sada, na testiranje je potrebno ponijeti uputnicu obiteljskog liječnika, a za iznimne slučajeve testiranje će se uz plaćanje moći obaviti bez uputnice.

Podsjetimo, prvo ''drive-in'' testiranje na COVID-10 u Splitsko-dalmatinskoj županiji  izvan Splita otvoreno je u Makarskoj 21. travnja ove godine. Otvaranjem ,,drive-in'' testiranja u Makarskoj omogućeno je da pacijenti s lakšim simptomima ne moraju putovati u Split te brže dijagnosticiranje i veći broj testiranih osoba za stanovnike Makarskog primorja i okolnih gradova i općina koji gravitiraju Makarskoj.