Grad Makarska i Turistička zajednica Grada Makarske: Masovno cijepljenje protiv COVID19 virusa organizirano u Gradskoj sportskoj dvorani

Već rano jutros stvorio se red ispred Gradske sportske dvorane za masovno cijepljenje protiv Covid 19 virusa za sve turističke djelatnike Makarske i Makarskog primorja. Prijavilo ih se za cijepljenje 1750, kako smo doznali.

- Cjepiva ima dovoljno i mogu tijekom dana doći svi koji se žele cijepiti bez obzira što se nisu ranije najavili. Mogu to i ne turistički djelatnici sve dok ne potrošimo cjepivo. Donijeli smo dovoljno cjepiva. Cijepimo cjepivom Pfizer , a imamo i Johnson u slučaju primjerice pomoraca i drugih koji se žele jednom dozom cijepiti jer je to praktičnije kada moraju putovati. Inače cijepi ovdje sedam timova u kojima su liječnici, inženjeri i medicinske sestre.

Dva tima su došla iz Splita, a ostalo su naše kolege iz Makarske, kazala nam je dr. Ana Marija Jurčev Savičević, epidemiologinja iz Splita, dodavši kako je  Ana Reljić, epidemiologinja iz Makarske sve ovo pripremila i kako se cijepljenje odvija u najboljem redu.

Među makarskim liječnicima koji cijepe u ovoj akciji masovnog cijepljenja u Gradskoj sporstskoj dvorani su dr. Luca Ivanda, dr. Damir Mendeš, dr Matko  Pavlinović i dr. Marko Ožić- Bebek.

- Odličan je odaziv – potvrdila je dr. Luca Ivanda.

Recepcionerka Marina nakon cijepljenja nam je kazala kako je vrlo zadovoljna što se uspjela cijepiti i radi svoje sigurnosti, ali i sigurnosti gostiju.

Iris Bušelić, koja također radi u turizmu izjavila je kako cijepljenjem želi osigurati sebe, svoju obitelj  i goste, a svejedno joj je koje je cjepivo.

Igor Munuć je vozač autobusa i premda je u siječnju prebolio Covid s blažim simptomima došao je kaže i radi sebe i radi sigurnosti putnika koje vozi.

Organizatori ovog masovnog cijepljenja su Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske u suradnji s Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije. NZZJ Split osigurao je 3000 besplatnih doza cjepiva i sedam timova koji su danas na raspolaganju svima za cijepljenje.

Turistički djelatnici su se odazvali u velikom broju na poziv Grad Makarska i Turističke zajednica grada Makarske i pokazali uistinu odgovornost kako bi osigurali  za svoje goste sigurnu destinaciju, što je i bio cilj masovnog cijepljenja.

Ponovimo, organizatori pozivaju sve koji se žele cijepiti, a pri tome i ne moraju biti turistički djelatnici i ako se nisu naručili, da dođu  danas u Gradsku sportsku dvoranu do 17 sati, cjepiva ima dovoljno.

 

J.Glučina 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.