Grad Makarska dobio sredstva za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem javnog poziva za neposredno sufinanciranje radnih podloga za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP),  Gradu Makarska dodijeljen je iznos 35.250,00 kuna s PDV-om, što čini 40% procijenjenih i opravdanih troškova. Prijavu je izradila Makarska razvojna agencija MARA.

 

- Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama Grada Makarske (SECAP) predstavlja ključni dokument koji na bazi prikupljenih podataka ozatečenom stanju identificira te daje precizne i jasne odrednice za provedbu projekata i mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te prilagodbe učincima klimatskih promjena na gradskoj razini, a koji će rezultirati smanjenjem emisije CO2 u narednim godinama. Akcijski plan se fokusira na dugoročne utjecaje klimatskih promjena na područje lokalne zajednice, uzima u obzir energetsku učinkovitost te daje mjerljive ciljeve i rezultate vezane uz smanjenje potrošnje energije i emisija CO2. Osim navedenog, SECAP predstavlja temelj, a često je i uvjet za prijavu projekata održive energetike na EU fondove, priopćeno je iz Makarske razvojne agencije MARA.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.