Glazbena škole Makarska - Otvara se Odjel udaraljki

28.01.10.Piše Jurica Budanko


Od ravnatelja Glazbene škole Makarska prof. Željka Vlahe doznajemo da u ponedjeljak počinje eksperimentalni projekt Odjela udaraljki u Školi.
Ovih dana traje upis zainteresiranih za ovaj odjel na kojem se uče instrumenti koji spadaju u grupu udaraljki, dakle; bubnjevi, timpani, vibrafon, marimba, ksilofon, tam - tam i cijeli niz ostalih instrumenata. Nastava će se odvijati u prostorijama Gradske glazbe Makarska, a Glazbena škola Makarska će upotpuniti postojeći instrumentarij.
Nastavu će voditi prof. Marko Tomasović, a polaznici ovog programa će moći tijekom nastave učiti i od eminentnih hrvatskih udaraljkaša prof. Darka Stanojkovskog, prof. Željka Hajsoka i prof. Igora Lešnika.
Od sljedeće školske godine Glazbena škola Makarska i službeno će otvoriti Odjel udaraljki. Program će financirati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zainteresiranost polaznika i otvoreni upis na ovaj odjel u prva dva dana potvrdili su nam da je otvaranje ovog odjela itekako opravdan u našoj školi, zaključuje Vlaho.


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.