Glazbena poslastica za kraj: Proslava Dana HRM-a završila koncertom Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape ,,Sveti Juraj''

Nakon jutarnjeg protokolarnog dijela u kojem je sudjelovao ratni brod DBM ,,Krka'' proslava Dana Hrvatske ratne mornarice u Makarskoj nastavljena je i u popodnevnim satima uz promenadni nastup Gradske glazbe Makarska. Iako je ove godine zbog epidemiološkim mjera izostalo već tradicionalno uprizorenje pomorske bitke kod Makarske u gradskoj luci građani i turisti nisu ostali zakinuti. U organizaciji Sekcije drvenih brodova PŠRD-a Arbun održan je ples brodica koji se tematski odlično uklopio u proslavu te stvorio poseban svečarski ugođaj u gradskoj luci. Ciljevi osnivanja Sekcije drvenih brodova su očuvanje i revitalizacija pomorske i ribarske baštine na području Grada Makarske te razvoj i promocija prepoznatljivog turističkog proizvoda baziranog na pomorskoj baštini. Dug je bio put od ideje do realizacije projekta i željenog budućeg stanja, a uskoro ćemo svjedočiti kako u Makarskoj još uvijek ima zaljubljenika u drvo i drvene brodove koji godinama ulažu značajna sredstva u njihovo održavanje, poručili su organizatori.

U večernjim satima, u Ljetnom kinu održan je koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape ,,Sveti Juraj'' koji su makarskoj publici, kao i uvijek, priredili vrhunski glazbeni doživljaj. Makarska publika, uz repertoar tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, imala je prigodu uživati i u klapskoj izvedbi domoljubnih i zabavnih pjesama. Koncertu je nazočio i zapovjednik HRM-a  kontraadmiral Ivo Raffanelli.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.