Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: Za projekt 'Rekonstrukcije stare upravne zgrade na GSC-u' osigurano ukupno 4.937.396,37 milijuna kuna

Odlukama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projektu 'Rekonstrukcija i nadogradnja stare upravne zgrade na GSC-u Makarska' osigurano je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 4.937.396,37 kn, tj. JU Park prirode Biokovo 3.502.047,75 kn te Gradu Makarskoj 1.435.348,62 kn za prvu fazu realizacije projekta. Predmetnim se projektom, čiji je nositelj Grad Makarska, planira rekonstrukcija i nadogradnja upravne zgrade na GSC-u koju će jednim dijelom koristiti JU Park prirode Biokovo, a jednim dijelom JU Gradski sportski centar. Zgrada je u cijelosti predviđena kao niskoenergetska zgrada („zelena kuća“), koja će kao takva povećati energetsku učinkovitost u objektu zamjenom postojeće, stare i dotrajale vanjske stolarije novom te energetski učinkovitom i ugradnjom toplinske izolacije fasade, krova i poda prema tlu, te zamjenom termo tehničkog sustava i rasvjete učinkovitijim sustavima. Provedbom projekta se očekuje godišnje smanjenje potrošnje energije za 37.046,87 kWh, odnosno smanjenje emisije CO2 od 3,7 tona na godišnjoj razini. U prizemlju zgrade planira se opremanje Multimedijalnog centra koji će služiti u svrhu prezentacije bogate flore i faune Parka prirode Biokovo kao turistički sadržaj koji nedostaje u Gradu Makarskoj, te dvorane koja će biti na raspolaganju brojnim gradskim udrugama i ustanovama. Opremanje dvorane planira se u drugoj fazi projekta. Dio zgrade, kojega će koristiti Gradski sportski centar, bit će namijenjen razvoju sportskog turizma u gradu Makarskoj u skladu sa razvojnom strategijom JU Gradski sportski centar.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.