Festival MentArt: Izložba Mentalna higijena Tine Divić u Gradskoj galeriji Antun Gojak otvorena do 28. ožujka

U Gradskoj galeriji Antun Gojak do 28. ožujka možete pogledati izložbu ilustracija Tine Divić pod nazivom Mentalna higijena koja je otvorena 22. ožujka u sklopu festivala mentalnog zdravlja MentArt. Festival je dio projekta MentArt, projekta podrške osobama s psihičkim teškoćama i promidžbe mentalnog zdravlja koje organizira Savjetovalište Lanterna.

-Izložba sadrži 20 ilustracija raznih motiva koji nam mogu osvijestiti neke tehnike u zaštiti, očuvanju  unapređenju našeg svakodnevnog mentalnog zdravlja. Ilustracije su samo prijedlozi na neke nove navike i podsjetnik na naše pozitivne obrasce ponašanja koje mogu držati naš um u vrhunskoj kondiciji, kaže autorica koja kroz zanimljive ilustracije želi skrenuti pažnju na važnost održavanja mentalne higijene koja nije ništa manje važna od tjelesne.

Festivalske aktivnosti nastavljaju se večeras u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Imotski projekcijom filma ,,Susjedi'' Tomislava Žaje, a već sutra (petak) u Makarskoj, u dvorani Arte, na rasporedu je Francuska glazbena priča u izvedbi Nere Stipičević i benda Travershe. Početak je u 20 sati.

Projekt MentArt je podržan sa 14.853 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova i provodi se u partnerstvu s Udrugom K.U.M iz Prološca. Cilj projekta je kroz različite umjetničke žanrove; slikarstvo, film, kazalište, fotografiju, ples i glazbu  javnosti približiti problem osoba s mentalnim teškoćama te ukazati na važnost zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.