ePATH: Drugi ciklus radionica i natjecanja u promatranju biljaka

Drugi ciklus trodnevnih radionica i natjecanja u promatranju biljaka u sklopu projekta "Endemic pathway – ePATH“ održat će se od srijede 1 lipnja do petka 3. lipnja u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina, u vremenu od 8 do 14 sati. Cilj radionica i natjecanja je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje.

Trodnevni program, u kojem će sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola, sastoji se od kratkog predavanja o specifičnostima Biokovskog botaničkog vrta Kotišina, kvizova znanja, edukativnih igara "Biolog na dan", memory i pictionary igara na temu biljaka koje se mogu pronaći u botaničkom vrtu, edukativne ture stazama vrta i dr. Za sudionike radionica bit će organizirano i natjecanje u promatranju biljaka  koje će se odvijati kroz novu mobilnu aplikaciju izrađenu u sklopu projekta. Nakon što se zbroje svi bodovi koji su ostvareni tijekom cijelog dana, slijedi proglašenje pobjednika i podjela nagrada. Program će provodit stručnjaci iz Udruge Biota.

Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a provode ga tri partnera: Park prirode Hutovo blato, Javno poduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore te Grad Makarska. 

 

 

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.