Ekstremovci dočekali Lacka i ekipu

31.5.2011.

Mladi entuzijasti na svojoj misiji prošli i kroz Makarsku

Na svojem putu od Pirana do Dubrovnika, na kojemu, označavajući putanju GPS-om, pišu riječ 'welcome', ekipa entuzijasta vođena Danielom Lackom, proteklog se utorka zaustavila i u Makarskoj. Točnije, iz zaleđa koje ih je potpuno osvojilo, Lacko, Luka Tambača, Marko Rukavina i Čedo Josipović spustili su se s Biokova, a u Makru ih je dočekala ekipa iz SAK-a Ekstrem i predstavnik Parka prirode BiokovoNa svojem je zanimljivom blogu, kojega prenose i 24 sata, Lacko napisao kako su ih Ekstremovci čak dočekali s higijenskim potrepštinama, dodajući u šali kako su im time možda nešto željeli poručiti.
- S vrha se pruža jedinstven pogled i prema Zagori i prema moru koji su prirodno odvojeni tim impresivnim dinarskim zidinama: Biokovom, Mosorom, Velebitom... Nakon kratke pauze ispraćamo hrpicu čeških turista koju su kod doma Pod Jurom iskrcala tri kombija i pustila da se popnu do vrha. Spuštamo se zatim biciklima do Vošca, a od tamo nastavljamo pješice prema moru. Zadivljeni zastajemo na vidikovcu Štrbine. S visine od oko 1400 metara prvi put vidimo Makarsku nad kojom se nadviše sure, impresivne, tisućumetarske biokovske stijene. Dok se iznad nas polako gomilaju tamni oblaci, a udaljena grmljavina najavljuje skorašnji proljetni pljusak, mi se ne možemo nagledati pogleda – piše Lacko na svojemu blogu.
Osim Ekstremovaca i Tonča Lalića te Dražena Glavine iz Turističke zajednice ekipu koja, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na originalan i nimalo lak način promovira pustolovni turizam, nije dočekao nitko drugi. Iako je koordinator projekta Čedo Josipović komunicirao s predstavnicima TZ-a, pozivi za doček poslani su na više adresa. Na sljedećoj destinaciji, o čemu piše i sam Lacko, dogodio se pak pravi spektakl po ulasku u Hvar: bengalke, sirene, gliseri, svirka…

IVONA ĆIRAKZadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.