Ekološka akcija "Zelena čistka"

10.4.2012.

U petak 6. travnja 2012. u sobi 26 zgrade Grada Makarske održana je tiskovna konferencija „Zelenog tima“. Potaknut pozitivnim reakcijama sugrađana na akciju čišćenja poluotoka Sv. Petar u Makarskoj, za vrijeme globalne eko-akcije „Sat Zemlje“, i njihovom željom da nam se pridruže, „Zeleni tim“ na čelu s prof. Gloryanom Grabnerom prihvatio se organizacije velike eko-akcije u Makarskoj.
Ova akcija je dio još jedne globalne eko-akcije Let's do it world koju je pokrenula Estonija 2008., a sada 2012. obuhvaća 91 zemlju i povećava se... (više na www.letsdoitworld.org).
U Hrvatskoj ju je potakla Opatijska eko-udruga „Žmergo“ koja nosi naziv Zelena čistka.

POZIV GRAĐANIMA
Pozivamo sve službene institucije, obrazovne ustanove, organizacije i poduzeća (posebno njihove ravnatelje i direktore) te sve kulturne, sportske i građanske udruge (posebno njihove voditelje) i svakog građanina ponaosob da se odazove najvećoj akciji čišćenja okoliša u Makarskoj u subotu 21.04. od 8 do 11 h.
Molimo sve zainteresirane animatore unutar vlastitih udruga, organizacija, poduzeća, kvartova ili stambenih zgrada da se jave u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11, Makarska, tel.612-258), za dogovor i koordinaciju akcije ili da iskažu svoju namjeru na besplatni info-telefon GCOM-a 08000 112.

O VAMA OVISI USPJEH AKCIJE!

SUDJELOVANJE SU POTVRDILI:
- Lovačka udruga Biokovo
- Park prirode Biokovo
- Grad Makarska
- GSS Makarska
- Hrvatsko planiniarsko društvo Biokovo
- Šumarija
- PŠRD Arbun
- Crveni križ
- Tim Spasilačke službe
- DAUP Orion
- Udruga Art of Living
- Klapa Adrion
- Eko udruga Meteor
- Komunaloni pogon
- Makarski komunalac
- Dobrovoljno vatrogasno društvo
- Elektro Makarska
- Tvornica sladoleda Premis
- Apfel Makarska
- Srednja škola F.A.K.Miošića
- GCOM
- Policijska postaja Makarska
- Gradski sportski centar Makarska
- Udruga "Sunce"
- OŠ o. Petra Perice