Dva gradska projekta na natječaju pretpristupnih fondova Europske unije

16.12.2011.

   U sklopu natječaja Prekogranične suradnje AdriaticIPA u okviru pretpristupnih fondova Europske unije, Gradska uprava Grada Makarske (Ured gradonačelnika) prijavila je dva projekta, ukupne vrijednosti 1,66 mil kn.
   Riječ je o projektima Adriatic Unique Public Information & Communicatin Platform te Smart Cities C.A.L.L., a nositelji izrade su gradski službenici Hrvoje Pejić i Lidija Vukadin Vranješ.
   Projekt „Adriatic UPICP“ temelji se na ideji uspostave jedinstvene, otvorene i javno dostupne komunikacijske infrastrukture koja bi pružila stanovnicima i turistima platformu za izravno, učinkovito i besplatno dobivanje informacija, prvenstveno putem otvorene „wireless-internetske mreže“, ali i kroz druga ICT-rješenja. Uz Grad Makarsku u projektu s hrvatske strane sudjeluju i gradovi Šibenik, Hvar i Opatija, te partneri iz Italije, Slovenije i Crne Gore.
   Projekt „Smart Cities C.A.L.L.“ za cilj ima razvoj socijalne zaštite i okoliša, korištenje ICT-rješenja kao sredstva inteligentnog upravljanja te postizanje održivog rasta i razvoja.
   Sve navedeno planira se konkretno iskoristiti za razvoj manje urbaniziranog područja grada - Kotišine. U projektu uz Grad Makarsku sudjeluju i partneri: gradovi Omiš i Ploče, te partneri Općina Ljubuški iz Bosne i Hercegovine, Općina Shkoder i Grad Bushat iz Albanije te Regija Molise iz Italije.
   Uz navedene projekte, radi se i na projektu sanacije i valorizacije Mletačke česme i Kačićeva trga, te na projektu primjene solarne energije na komunalnoj infrastrukturi, koji se namjeravaju prijaviti na sljedeći natječaj, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.