Državni tajnik Tonči Glavina otvorio prvi multimedijalni Centar za posjetitelje u Makarskoj

Presijecanjem vrpce Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, u nazočnosti gradonačelnika Jure Brkana i Hloverke Novak Srzić, direktorice makarske Turističke zajednice, te Joška Stelle, direktora Ureda županijske TZ, a nakon blagoslova mons. Pavla Banića, u utorak je svečano otvorio prvi multimedijalni centar za posjetitelje Makarska.

Na početku svečanosti koju su organizirali Grad Makarska i Turistička zajednica Grada Makarske, a nalazi se na 130 m2 prostora, u prizemlju barokne Palače Tonolli, Hloverka Novak Srzić šaljivo je rekla –Evo, preko Mozambika doveli smo vas do prelijepih makarskih plaža. Zahvalila je Ministarstvu turizma koje je osiguralo 700 tisuća kuna za projekt, Grad Makarska i makarska Turistička zajednica 900 tisuća kuna, a ukupna vrijednost investicije je milijun i 600 tisuća kuna.

Gradonačelnik Jure Brkan zahvalio je Ministarstvu turizma na potpori, u nadi da ovo nije i posljednji projekt za koji će pokazati zanimanje. Riječi hvale uputio je Turističkoj zajednici te zaposlenicima Grada arhitektici Sonji Duki i Tamari Batinić zaduženoj za projekte, te Lidiji Vukadin Vranješ, ravnateljici JU MARA.

-Nekad sam i sam radio u ovom prostoru koji je bio ne uvjetan i ne adekvatan za rad, prokišnjavao je, ali i primanje gostiju je bio otežano. Sada je to potpuno nova priča. Sve je obnovljeno i krov, a ulaz ispred TZ krase štandarac i umjetničko djelo ‘Spavač’ autora Ivice Šode Cotića, naglasio je gradonačelnik, posebno akcentirajući –Ovako nešto ne bi bilo moguće da nije Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

-Makarska je zvjezdica u turističkoj ponudi Dalmacije i Hrvatske. Nadam se i da će otvaranje ovog Centra označiti novi zalet nakon korona krize. Ministarstvo turizma uvijek će imati razumijevanja za sve dobre ideje kao što je ova, naglasio je državni tajnik Tonči Glavina.

Uzvanici, članovi Vijeća makarske TZ i ostali gosti odmah su se mogli uvjeriti što Centar za posjetitelje znači Makarskoj. Od prirodne i kulturne baštine te ostalih turističkih informacija, a o čemu im je govorila Sanja Glavina. Sve ih je dojmio doživljaj bure snimljen kamerom Krešimira Žanetića, a prezentiran kroz video uradak našeg poznatog vaterpoliste Makaranina Ivana Buljubašića.

Svečanost u makarskoj Turističkoj zajednici bila je uljepšana gastro i glazbenim užitkom, a sve je vodila Martina Mustapić Glibota. Dok je iz pozadine dopirao zvuk saksofona Marina Klarića te Mandolinskog sastava Glazbene škole Makarska pod vodstvom Ivana Srzića, nepca uzvanika guštala su u delicijama hotela Biokovo. Posebne pohvale dobili su učenici Srednje strukovne škole Makarska, smjer Hotelsko-turistički komercijalist, a koji su počastili makaranom i koktelom ‘Osjeti Makarsku’, uz budno oko ravnatelja Momira Sumića te profesora Mihaele Pear i Gorana Miroslavljevića. Naime, i Glazbena i Strukovna škola su dio projekta ‘Osjeti Makarsku’, a iza kojeg stoji Ministarstvo turizma.

Tako su se na najljepši način na otvaranju Multimedijalnog infocentra, a koji je iskorak u turističkoj ponudi grada, isprepleli mladost i kreativnost, najljepša turistička potka.

Jasna Morović

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.