Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima i sportašicama u 2021.

Unatoč buri i hladnom vremenu u makarskom Božićnom gradu u ponedjeljak je održana svečanost proglašenja i dodjela nagrada za najuspješnije sportašice i sportaše Makarske u 2021. godini. Riječ je o izboru Zajednice športskih udruga grada Makarske koja je unatoč reduciranim oblicima i načinima sportskih aktivnosti odlučila upriličiti proglašenje te istaknuti sportaše i kolektive koji su iznašli načina iskazati se u vrlo teškom okolnostima za bavljenje sportom.

Za najbolju sportašicu godine izabrana je Klara Andrijašević, članica Atletskog kluba Sveti Marko. Klari je ovo peti put za redom kako je proglašena za najbolju sportašicu Makarske, a atletska 2021. bila joj je vrlo uspješna. Dvoransku sezonu otvorila je dvjema pobjedama na Ekipnom klupskom prvenstvu Hrvatske, dok je na državnom prvenstvu za seniorke u Zagrebu osvojila brončanu medalju. Sezonu na otvorenom započela je sa tri pobjede na mitinzima u Rijeci, Ptuju i Slavonskoj Bistrici. Na Prvenstvu Hrvatske za seniorke u utrci na 1500 metara Klara je postala viceprvakinja te je tako otvorila vrata za najvažniji nastup u dosadašnjoj karijeri. Dobila je poziv nacionalnog izbornika za nastup na Europskom ekipnom prvenstvu, natjecala se i na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu koji je proglašen 14. na svjetskoj miting rang listi.

 

Ivan Okmažić, član Biciklističkog kluba Makarska proglašen je najboljim sportašem. Ivan se biciklizmom bavi još od 2012., kada je imao samo osam godina, a prošao je sve uzrasne kategorije kluba. Od početka karijere ostvaruje odlične rezultate, tako je još u kategoriji U-13 osvojio prvenstvo Hrvatske u planinskom biciklizmu, u kategoriji U-15 nastupa u Austriji i Mađarskoj i osvaja 1. i 2. mjesto, a kao prvak države na Europskom prvenstvu osvaja 8. mjesto i nastupa na Olimpijskim igrama mladih. Kao junior u ovoj godini ostvaruje niz zapaženih rezultata, prvak je Hrvatske u ciklokrosu, viceprvak u planinskom biciklizmu u maratonu. Najbolji rezultat u 2021. godini je osvojeno prvo mjesto u kategoriji seniora na državnom prvenstvu Eliminator u Metkoviću.

 

Priznanje za sportske nade godine dobili su Mateo Juričić (HNK Zmaj), Stipe Ursić (VK Biokovo), Perina Prodan (RK Makarska), Iva Sokol (JK Biokovo) te Ana Erceg, Lana Strman, Marina Ivanac i Ela Čović (četverac kadetkinja VK Biokovo).

 

Veslački klub Biokovo je najbolja sportska udruga Makarske, a u ovoj godini postiže najbolje rezultate u svojoj stogodišnjoj povijesti osvojivši čak 7 medalja na državnom prvenstvu. Klub također bilježi 3 zlatne medalje na međunarodnim regatama u Zagrebu, i 2 srebra sa regate na Bledu.

 

Za najboljeg stručnog djelatnika – trenera godine izabran je Luka Srzić, trener Veslačkog kluba Biokovo. Pod njegovim vodstvom klub ostvaruje iznimne rezultate, – 7 medalja na državnom prvenstvu u gotovo svim kategorijama, juniorke, juniori, kadetkinje, kadeti, kadetkinje B i kadeti B, u disciplinama samac, četverac, i četverac sa kormilarom. Ivan Talaja najbolji je mlađi junior Hrvatske, hrvatski reprezentativac i osvaja 13. mjesto na Europskom prvenstvu. Ima još toga, ali i ovo je dovoljno da bi bio izabran za najboljeg stručnog djelatnika u 2021. godini.

 

Posthumna priznanja dobili su Marcel – Marčelo Bušelić (HNK Zmaj), Neven Dragičević (HNK Jadran-Tučepi, HNK Zmaj) i Radovan Ivičević(VK Galeb MR).

 

Nagrade za obljetnicu dobili su: HRNK Zmaj (100), VK Biokovo (100), KK Amfora (50), AK SV Marko (25).

 

Posebnu nagradu dobio je Andrej Vištica za promociju Grada Makarske kroz sport. Premda nastupa za zagrebački triatlonski klub Andrej promovira Makarsku na najbolje mogući način, a ubrzo planira osnovati i triatlonski klub u gradu podno Biokova.

 

Nagrade i priznanja dodijelili su gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, savjetnica za predškolski odgoj obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić, predsjednik ZŠUG Makarske Miro Urlić, tajnica Danijela Vujčić, članovi Izvršnog odbora Frane Mucić i Stjepko Vodanović. Svečanost je uljepšao Gradski zbor Makarska pod ravnanjem Marina Ercega.

 

Jakov Kovačević

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.