Dječje maškare: U tradicionalnoj povorci sudjelovalo oko 1200 mališana

Dječje maškare, koje su u subotu preplavile gradsku rivu, okupile su oko 1 200 djece, teta, učiteljica i njihovih roditelja. U pratnji Gradske glazbe Makarska, djeca iz vrtića i osnovnih škola Makarske i Makarskog primorja, krenuvši od Plišćevca, ponosno su prošetala svoje maštovite maske rivom do pozornice pred zgradom Grada.
Turistička sezona bila je inspiracija skupinama iz Osnovne škole oca Petra Perice i Stjepana Ivičevića. Djeca iz vrtića Brela u originalnim su kostimima dočarali Ježevu kućicu, iz vrtića u Baškoj Vodi pozornicu su uljepšali slikari, dok su iz vrtića u Tučepima stigli štrumfovi.
Mališani iz ''Cicibana'' na gradsku su rivu stigli kao kuhari i salate, bile su to i pčele iz vrtića ''Pčelica'', veliki orkestar došao je iz ''Vrapčića'', djeca i tete vrtića ''Maslačak'' predstavili su se kao figure omiljene igre “Čovječe, ne ljuti se”, a zanimljiv nastup priredila su i djeca iz vrtića ''Zvončica''. Vrtić ''Radost'' sjajnim je kostimima i plesom ispričao priču drevnog Egipta… Mašte i umijeća kreacije bilo je i ovaj put napretek. Što je najvažnije, svi su se ludo zabavili.

Svakoj grupi su nakon predstavljanja uručene zahvalnice za sudjelovanje na Dječjem karnevalu, a na Kačićevu trgu male maškare počašćene su krafnama.

Za sam kraj usljedilo je zajedničko puštanje balona s helijem kao poziv na veliki Zimski karneval koji će se održati 13. veljače.


J.Glučina
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.