Delegacija grada Steina posjetila Makarsku

Delegacija Grada Steina prošlog je tjedna, na poziv gradonačelnika Jure Brkana, boravila u četverodnevnom posjetu Makarskoj u sklopu kojega je upriličen i prijem za gradonačelnika Kurta Krömera i njegove suradnike u gradskoj vijećnici. Sa gradonačelnikom Steina u Makarsku su doputovali i njegov zamjenik Bertram Höfer te German Leger, bivši gradski vijećnik koji je bio jedan od inicijatora prijateljskih odnosa između dvaju gradova koji datiraju još iz devedestih godina.


Goste iz Steina u gradskoj je vijećnici primio gradonačelnik Jure Brkan uz kojeg su nazočili i predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva Gloryan Grabner te Miroslav Družianić, član Odbora za međugradsku suradnju. Uz razmjenu poklona bila je to prilika za upoznavanje čelnika dvaju gradova ali i razgovor o brojnim gradskim temama koje su zajedničke Makarskoj i Steinu. Gradonačelnik Makarske izrazio je zadovoljstvo što je ponovno uspostavljen kontakt s gradom Steinom te potvrdio da je nakon prvih razgovora uvjeren da će suradnja dvaju gradova rezultirati i potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu.


U sklopu posjeta Makarskoj, delegacija Steina posjetila je Malakološki muzej, Gradsku galeriju Antun Gojak, crkvu sv.Marka, Franjevački samostan, svetište Vepric, Makarsku zvjezdarnicu, vjetrosolanu Ramova, a posebno su bili oduševljeni obilaskom Biokovskog botaničkog vrta Kotišina i Parka prirode Biokovo. Posjet Makarskoj gosti iz Steina iskoristili su i za susret s predstavnicima organizacija preko kojih je započela izgradnja prijateljskih veza između dvaju gradova: RNK Zmaj, Crvenog križa Makarska i Gradske glazbe Makarska.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.