Delegacija Grada Makarske u tradicionalnom posjetu Kavadarcima

Delegacija Grada Makarske, u sastavu zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, član Odbora za međugradsku suradnju Žarko Klapirić i gradski vijećnik Ivan Kotarac, na poziv tamošnjeg gradonačelnika Aleksandra Panova, boravili su u općini Kavadarci u Makedoniji, prijateljskom gradu Grada Makarske, povodom održavanja tradicionalne manifestacije ''Tikveški grozdober''.
U sklopu posjeta održan je i službeni prijem gradonačelnika za predstavnike Grada Makarske gdje se, uz razmjenu poklona, razgovaralo o širenju suradnje na području sporta i kulture te oživaljavanju suradnje karnevalskih grupa koja je posljednjh godina utihnula.
Predstavnici Grada Makarske posjet Kavadarcima iskoristili su i za ostvarivanje novih kontakata. U susretu sa zastupnikom makedonskog parlamenta Pancom Minovim razgovaralo se na temu zakonske regulative i prilagodbe EU standardima u poljoprivredi te je dogovoren direktan kontakt sa saborskom zastupnicom Makarskog primorja Dragicom Roščić.
Makarani su se u sklopu posjeta Kavadarcima susreli i sa predstavnicima lokalnog biciklističkog kluba te ih pozivali da dođu u Makarsku i sudjeluju u nekoj od sljedećih utrka čiji je organizator Biciklistički klub Makarska.
Predstavnici Grada Makarske zahvalili su domaćinima na iznimnom gostoprimstvu naglasivši kako se nadaju će im već u listopadu, na proslavi Dana Grada Makarske, imat priliku uzvratiti istom mjerom.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.