Danas zadnji dan za predaju lista za izbora članova vijeća mjesnih odbora

Danas 27. listopada u 24,00 sata ističe rok za predaju lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora koji će se održati u nedjelju 14. studenoga 2021. Izborno povjerenstvo za provedbu izbora članova vijeća mjesnih odbora nalazi se u zgradi Grada Makarske (Obala kralja Tomislava 1/1, soba br. 9), a danas će očitovanja o prihvaćanju kandidature ovjeravati od 8,00 do 24,00 sata.

Izborno povjerenstvo će u roku od 72 sata od isteka roka za kandidiranje objaviti na oglasnoj ploči Grada Makarske i na internetskim stranicama Grada Makarske sve pravovaljane predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova vijeća, dakle, do 30. listopada 2021. godine u 24,00 sata. 

Podsjetimo, ovlašteni predlagatelji kandidacijskih lista su političke stranke i birači. Kada birači kao ovlašteni predlagatelji predlažu kandidacijsku listu grupe birača, za pravovaljanost prijedloga kandidacijske liste za izbor članova vijeća dužni su prikupiti najmanje 30 potpisa birača.

Izborna promidžba počinje danom objave zbirnih lista, a prestaje 24 sata prije dana održavanja izbora, odnosno 12. studenog 2021. godine u 24,00 sata. 

Izborna šutnja počinje protekom vremena izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u 19 sati, dakle od 13. studenog 2021. godine od 00, 00 sati do 14. studenog 2021. godine do 19, 00 sati.

Sve informacije o izborima za vijeća mjesnih odbora na području grada Makarske mogu se preuzeti na Internet stranici Grada Makarske www.makarska.hr na poveznici

https://makarska.hr/novosti/obavijest-o-odrzavanju-izbora-za-vijeca-mjesnih-odbora-na-podrucju-grada-makarske-14-studenoga-2021

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.