Danas na Trgu 156. brigade otvaranje sajma 'Dalmacijo, sve ti cvitalo….'

Na Trgu 156. brigade danas u 18,00 sati bit će svečano otvoren sajam ‘Dalmacijo, sve ti cvitalo…’ koji se u organizaciji Centra Fabula održava do 27. rujna. Inače, ovo je Fabulin 17. sajam, a prvi put domaćin je Makarska.

Makarsku je organizator odabrao kao jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. Zahvaljujući turizmu, danas Makarska osuvremenjuje infrastrukturni, gospodarski, zdravstveni, turističko-ugostiteljski i kulturni sustav. Organizatori i na ovom sajmu žele predstaviti autohtone proizvode i dati priliku proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode žele prezentirati širem tržištu te produžiti turističku sezonu na Makarskoj rivijeri.

Na ovoj šestodnevnoj manifestaciji moći će se osjeti i doživjeti cijela Hrvatska kroz mirise i okuse bogate gastronomske ponude te kroz sliku izvornih hrvatskih suvenira, poručuju organizatori. Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi, naslijeđe iz davnih vremena koje treba održavati, čuvati i razvijati. Gosti manifestacije imat će priliku uživati u vinima, likerima, prirodnim sokovima, maslinovom ulju, uštipcima, fritulama, pršutu, panceti, sirevima, soparniku, kulenu, inćunima, medu i brojnim slatkim delicijama.

Pored prehrambenih proizvoda na sajmu će biti izloženi i decoupage radovi, nakit, sapuni, suveniri – sve ručni rad samih izlagača. Nada Mitić, organizatorica sajma s ponosom ističe da je na dosadašnjih 16 sajmova bilo više od 200 izlagača, a za ovaj prvi u Makarskoj dolazak je najavilo njih dvadesetak.


J. Morović
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.