Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: U spomen na stradale večeras svijeće u Vukovarskoj, a sutra na Kačićevu trgu

Uoči sutrašnjega Dana sjećanja na žrtvu Vukovara građani Makarske večeras će u Vukovarskoj ulici nakon večernje mise u župi Kraljica mira, koja počinje u 18 sati zapaliti svijeće u čast žrtvama agresije na Grad heroj 1991.


Župljani makarske župe Kraljica mira, predstavnici Grada Makarske, učenici i djelatnici OŠ oca Petra Perice upalit će svijeće koje će svijetliti duž Vukovarske ulice u spomen na žrtve iz 1991. i pad grada 18. studenoga.
Na prijedlog Vijeća učenika Osnovne škole oca Petra Perice kojeg su prihvatili i učitelji danas u ovoj školi umjesto svakog školskog zvona s razglasa odzvanjaju pjesme posvećene Vukovaru. Svake godine Dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježava se cijeli tjedan kroz sate povijesti, hrvatskog jezika i razredne nastave.


I u Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića tematskim tjednom posvećenom Vukovaru kroz školske sate više predmeta i radionice na temu Vukovar odaju počast žrtvama Grada heroja. Večeras u 18 sati učenici od petog do osmog razreda u školskom dvorištu u 18 sati upalit će svijeće i odati počast žrtvama Vukovara.
U organizaciji GO HDZ-a Makarska i Udruge žena HDZ-a “Katarina Zrinski” jutros je autobus građana Makarske otputovao u Vukovar kako bi se na mjestu stradanja poklonili žrtvama agresije na grad.


Sutra,18. studenoga, u organizaciji Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u spomen na žrtve Vukovara osim tematskog obilježavanja vukovarske tragedije kroz nastavu, ove godine organizira Utrku za Vukovar. Održat će se na poluotočiću Sv. Petar i starta ispred Arbuna u 10 sati, a u njoj će sudjelovati učenici i nastavnici škole.


Na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, građani Makarske pale svijeće i odaju počast žrtvama na Trgu fra Andrije Kačića Miošića nakon večernje mise u stolnoj crkvi Sv.Marka.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.