Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škrabrnje: Položeni vijenci na Spomeniku hrvatskom branitelju i dr. Franji Tuđmanu

-Prije punih trideset godina na današnji dan odvijala se najteža bitka, bitka za Vukovar. Bitka koja će zauvijek ostati zabilježena u našim srcima i koja predstavlja trajni znamen u kolektivnoj memoriji hrvatskog naroda. Gdje god se danas nalazili, bilo to u Vukovaru, u našem gradu prijatelju, ili u nekom drugom gradu, osjećaj je isti. Danas pred ovim  spomenikom braniteljima odajmo počast svima poginulima u Vukovaru, Škabrnji i svima u Domovinskom ratu. Na nama je, posebno na mladim generacijama, da nastave graditi mirnu, sretnu i uspješnu Hrvatsku. To je ono što im dugujemo,  istaknula je predsjednica makarskog Gradskog vijeća Gordana Muhtić ispred Spomenika hrvatskom branitelju, a nakon što su predstavnici Grada Makarske, Udruge 156. brigade HV, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, SDP-a i HDZ-a položili cvijeće.

Time je počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Božju riječ molio je msgr. Pavao Banić.

Cvijeće su položili, potom, predstavnici Grada Makarske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge 156. brigade HV, HDZ-a i SDP-a na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Predsjednica makarskog Gradskog vijeća Gordana Muhtić podsjetila je i na ulogu dr. Franje Tuđman kao vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske te pozvala na odavanje počasti minutom šutnje prvom hrvatskom predsjedniku.

J. Morović

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.