Dan pobjede: Odana počast poginulima za slobodu Hrvatske

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započelo je jutros budnicom Gradske glazbe Makarska. Predstavnici Grada Makarske, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, političkih stranaka i SABA-e Makarskog primorja odali su počast polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatskom branitelju te Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu odrješenja predvodili su mons. Pavao Banić i fra Stanko Dotur, gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj.

- 5. kolovoza, prije 27 godina, započela je vojno-redarstvena operacija Oluja koja je označila kraj rata u Hrvatskoj. Danas, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom i tugom prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su svoj život položili za slobodu Domovine. Sjećanje na njihovu žrtvu nikada neće i ne smije izblijedjeti. Njihova posvećenost i odlučnost u borbi za slobodu Hrvatske neka svima nama bude putokaz za daljnju izgradnju i jačanje uređenog i naprednog društva koje pruža jednake mogućnosti za sve. Svim građankama i građanima, a posebno hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, u ime Grada Makarske i svoje osobno ime, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, istaknuo je, među ostalim, u svom govoru gradonačelnik Zoran Paunović.

Sveta misa za Domovinu služit će se u crkvi sv. Marka u 20,00 sati. Centralna proslava je večeras na Kačićevu trgu od 21,00 sat uz koncert vokalnog sastava Cambi.

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.