Dan otvorenih vrata Sveučilišta u Splitu: Studij Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj od jeseni i na diplomskoj razini

Na rivi ispred zgrade Grada Makarske danas je održana manifestacija Dani otvorenih vrata Sveučilišta u Splitu - Sveučilišnog studija Hotelijerstvo i gastronomija čiji je cilj širu javnost upoznati sa institucijom koja u našem gradu djeluje već tri godine kroz preddiplomski studij, a od jeseni i na diplomskoj razini.

Voditelj studija prof. dr.sc. Ivan Pavić, zajedno sa studentima I.II. i II. godine, građanima je kroz razgovor približio mogućnosti i specifičnosti studija u  Makarskoj, a studenti su rado svoja iskustva podijelili sa novinarima. Priliku za upoznavanje sa studijem nisu propustili ni maturanti Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, smjer ekonomisti, HTT i jezična gimnazija.

-Kad smo prije 3 godine dolazili u Makarsku mali smo puno manja očekivanja u odnosu na ovo što se dogodilo. Počeci su uvijek takvi da se ide oprezno i skromno i računa se da će se vrijednost nekog projekta prepoznati tek nakon nekog vremena. Međutim, za ovaj studij mogu kazati da smo već od prve godine krenuli puno bolje nego što smo planirali i očekivali. Poneseni takvim rezultatom smo prije mjesec dva aplicirali za dopusnicu da nakon preddiplomskog krenemo i sa diplomskim studijem i dobili zeleno svijetlo. A institucija koja može izvoditi prediplomski i diplomski je zrela institucija. Taj diplomski smo predložili jer su naši studenti koji sada završavaju vrlo brzo počeli govoriti kako bi ovdje željeli nastaviti svoje školovanje na diplomskoj razini. Naravno, ne računamo samo na njih nego i na studente koji su studirali na drugim visokim učilištima, a svoje će školovanje nastaviti u Makarskoj. Danas smo ovdje da bismo dali do znanja da u Makarskoj postoji jedna institucija koja će gradu sasvim sigurno donijeti jednu novu kvalitetu i vrijednost, kazao je Pavić.

-Iznimno smo zadovoljni što od ove godine imamo diplomski studij i što svi studenti koji su krenuli sa studijem prije tri godine mogu nastaviti školovanje u Makarskoj. Biti Grad koji ima Sveučilište iza sebe je velika vrijednost. Mi smo toga svjesni i taj odnos ćemo i dalje njegovati. Mnogi studenti koji su tek započeli svoj poslovni put, svoju karijeru će nastaviti u Makarskoj, a neki od njih će zasigurno i svoj privatni put graditi u našem gradu. Ti studenti dat će našem gradu jednu novu i dinamiku i šarm tijekom cijele godine, istaknula je zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan koja se pridružila druženju sa studentima i građanima.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.