Dan grada Makarske: Sjednica Gradskog vijeća bez tradicionalnih uzvanika, navečer koncert Zorice Kondže i Big banda na Kačićevu trgu

Ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Makarske, u povodu Dana grada, održat će se u hotelu Park u subotu 24. listopada s početkom u 12 sati. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ovo je prva godina da na svečanoj sjednici neće nazočiti brojni uzvanici iz javnog i društvenog života, gosti iz susjednih gradova te predstavnici gradova prijatelja iz zemlje i inozemstva. Pozivi su poslani isključivo gradskim vijećnicima, županijskim vijećnicima i predstavniku srpske nacionalne manije te predstavnicima Županije Splitsko-dalmatinske i Vlade RH. Sjednica će se izravno moći pratiti putem lokalnog Radija Makarska rivijera.


I ove godine svoj obol Danu grada dat će Gradska glazba Makarska promenadom koja započinje u 10,00 sati kao i protokolarni dio proslave. Uoči sjednice Gradskog vijeća predstavnici Grada tradicionalno će položiti vijence i zapaliti svijeće na Središnjem križu Gradskog groblja Sv. Križa u 10,00 sati, na Spomeniku hrvatskom branitelju u 10,15 sati te u 10,40 sati na Spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U katedrali sv. Marka u 19,00 sati služit će se misa za grad.


Na sam Dana grada, u subotu 24. listopada, Grad Makarska organizira program za djecu od 11 sati na Kačićevu trgu(klaun Šarenko i Čarobni animatori), a u 20 sati, također na Kačićevu trgu, koncert će održati Zorica Kondža i Big band Makarska.

Makarske udruge i ustanove također će dati svoj doprinos obilježavanju Dana grada organizacijom niza događanja. Gradski zbor Makarska koncert je održao prošle subote,, a u srijedu, 21. listopada, u organizaciji DAUP-a Orion, otvaraju se vrata Makarske zvjezdarnice.


Već tradicionalna dodjela nagrada volonterima održat će se u petak 23. listopada u 10 sati u dvorani Vatrogasnog doma, a istog dana, s početkom u 12 sati na Gradskom sportskom centru bit će svečano obilježen završetak radova na energetskoj obnovi podtribinskog prostora glavnog terena. Od 18 sati u Šahovskom klubu Makarska na rasporedu je još jedan tradicionalni turnir.

U nedjelju 25. listopada Atletski klub sv. Marko organizira Atletski miting 2020. koji započinje u 12 sati na Gradskom sportskom centru.


Ovogodišnja događanja organizirana povodom Dana grada završit će u ponedjeljak 26. listopada promocijom knjige autorice Vedrane Vele Puharić "Tradicijska kuhinja Makarskog primorja". Organizator promocije koja će se održati u dvorani Arte s početkom u 17 sati je Matica hrvatska – ogranak Makarska.


Sva najavljena događanja podložna su izmjenama sukladno epidemiološkoj situaciji.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.