Da se ne zaboravi: Na putu do Pelješkog mosta varaždinski branitelji predahnuli u Makarskoj

Gradonačelnik Zoran Paunović sinoć je u gradskoj vijećnici primio sedmoricu članova Kluba varaždinskih branitelja koji hodom od Vukovara do Komarne odaju pošast svim hrvatskim braniteljima zaslužnim za oslobođenje Hrvatske. Cilj im je pješice stići na otvorenje Pelješkog mosta 26. srpnja, a jučer su se na tom putu zaustavili u Makarskoj. Bila je to prilika za susret sa predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Grada Makarske koji su varaždinskim braniteljima zaželjeli toplu dobrodošlicu.

-Drago mi je što imamo priliku ugostiti vas danas u gradskoj vijećnici. Ono što radite je uistinu pothvat vrijedan divljenja, a ima i važnu edukativnu ulogu. Mlađe generacije neprestano treba podsjećati na Domovinski rat, ulogu hrvatskih branitelja i na vremena kada je hrvatski narod bio jedinstven. Koliko vidim, u dobroj ste formi i vrućina vas ne može obeshrabriti. Želim vam da što uspješnije prijeđete preostale dionice i stignete do Pelješkog mosta na vrijeme, kako ste i planirali, istaknuo je gradonačelnik Zoran Paunović uručivši svim predstavnicima projekta ,,Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku'' prigodne poklone.

U ime Udruge 156. brigade Hrvatske vojske i HVIDRA-e okupljene je pozdravio i Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade.

-Vaš pothvat je vrijedan divljenja i poštovanja, a pogotovo da nakon svih bojišta koje ste prošli danas možete ove dionice prolaziti takvim tempom kakvog smo imali prilike vidjeti jutros kad ste došli u Makarsku. To znači da postoji velika želja. Želim se ovom prilikom zahvaliti i gradonačelniku koji je uvijek na usluzi nama braniteljima pa je tako bilo i proteklih dana kada smo zajedno radili na organizaciji dočeka, rekao je Kotarac.

- Hvala 156. brigadi i Gradu Makarskoj na srdačnom dočeku, zaista ste nas lijepo ugostili. Pred nama je još cca 100 kilometara, to ćemo odraditi u roku od 4 dana koliko nam je ostalo do otvorenja. I pozivamo sve vas da dođete na svečano otvaranje Pelješkog mosta i uveličate taj važni događaj koji smo čekali desetljećima, istaknuo je Nenad Kamenar, zahvalivši se u ime Kluba varaždinskih branitelja.

Nakon prijema, gradonačelnik Zoran Paunović zajedno je sa varaždinskim i makarskim braniteljima zapalio svijeće na Spomeniku hrvatskom branitelju.

Varaždinski branitelji danas su nastavili svoj put prema Pelješkom mostu, a dio puta s njima će prijeći i makarski branitelj Vjeko Lasić, najavili su iz Udruge 156. brigade HV-a.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.