Brži i kvalitetniji prijevoz pacijenata zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji: Ravnatelj dr. Luetić makarskoj Hitnoj pomoći predao ključeve novog vozila

Novo vozilo hitne medicinske pomoći koje je osigurala Županija splitsko-dalmatinska od danas je dio voznog parka makarske Ispostave Hitne pomoći.
Predajući ključeve dr. Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, istaknuo je da je vozilo vrijedno 550 tisuća kuna, i po svojim karakteristikama je ‘šampion’ za intervencije. Ima punu medicinsku opremu, kao i kolica za prijenos pacijenata. Podsjetio je da je makarska Hitna pomoć prije dva mjeseca opremljena novim defibrilatorom vrijednim 150 tisuća kuna. Što je posebno važno najavio je da će Makarska kroz ljetnu sezonu biti pojačana još jednim timom. Osim toga, uz dežurni tim u ljetnim mjesecima u Drveniku ove godine planira se dežurstvo i u Baškoj Vodi.
Zahvalivši se na vozilu i opremi dr. Mate Kasalo, voditelj makarske Hitne pomoći naglasio je da je ovo osmo vozilo kojim raspolažu, i sigurno će pridonijeti još kvalitetnijem, bržem i boljem prijevozu pacijenata.
-Naša najava da će se poboljšati zdravstvena skrb u Makarskoj vidljiva je i kroz poboljšanje vozila Hitne pomoći. Zahvaljujem se županu Blaženku Bobanu i dr. Luetiću. Voditelju makarske Hitne dr. Kasalu, isto tako. Od kada je na čelu tima, od kolovoza prošle godine, puno je učinio na poboljšanju stanja. Uređene su prostorije, a Grad Makarska će pomoći da pristup Hitnoj bude kvalitetniji i sigurniji, istaknuo je gradonačelnik Jure Brkan koji je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća dr. Markom Ožićem Bebekom bio nazočan preuzimanju novog vozila hitne pomoći.

J. Morović
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.