Britanski mediji Makarsku uvrstili među top 10 destinacija za ljetovanje s djecom

Turistički eksperti britanskog Daily Telegrapha uoči nove godine objavili su nekoliko top 10 popisa najatraktivnijih destinacija u 2016., a Hrvatska se našla na čak dvije liste.

Dubrovnik se tako našao među top 10 gradova koje bi ljubitelji putovanja trebali posjetiti dogodine, na kojem su se još našli i Venecija, Pariz, Rim, Amsterdam, Firenca, Barcelona, Berlin, Instanbul i London.

"Dubrovnik je jedan od najznačajnijih gradova omeđenih zidinama", piše Daily Telegraph podsjećajući na bogatu povijest grada, uz napomenu budućim gostima da obavezno prošeću starim gradom, elegantnim baroknim crkvama i aristokratskim palačama. U kombinaciji s plažama, morem i vrhunskom hranom te odličnim hotelima, autori kažu da Dubrovnik ne smijete propustiti.

Makarska rivijera se pak našla na popisu najboljih destinacija za obitelji s djecom, zahvaljujući plažama i ponudi idealnoj za najmlađe. Uz Makarsku, na top 10 destinacija za ljetovanje s djecom su i Calabria, francuski Île d’Oléron, turski Çıralı, Puerto de Alcúdia na Majorci, grčki Karavostási, Lyndos na Rhodosu, španjolski Llafranc te portugalski Carvoeiro i Praia de Barranco.

Index.hr
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.