Božićni grad: Blagdanski duh dolazi na Kačićev trg 1. prosinca

Grad Makarska i ove godine organizira popularnu manifestaciju Božićni grad koja će se po četvrti put održati na centralnom gradskom trgu. No, po prvi put će započeti gotovo tjedan dana ranije. Naime, kako nam je potvrđeno nakon prvog sastanka neformalnog organizacijskog odbora koji je, na čelu s dogradonačelnikom Mirom Družianićem i pročelnikom za društvene djelatnosti Draženom Kuzmanićem, održan danas u zgradi Grada, blagdanska događanja ove godine počinju već 1. prosinca, na prvu nedjelju došašća.

Gradonačelnik Tonći Bilić tako je već danas uputio javni poziv za davanje u zakup montažnih objekata i štandova za vrijeme Božićnog grada, a svi zainteresirani trgovci i ugostitelji prijaviti se mogu u gradskom Odjelu za društvene djelatnosti
(soba br. 5, tel. 021/ 608 434).
Podsjetimo, Božićni grad jedna je od rijetkih zimskih manifestacija koje su naišle na veliko zanimanje i odobravanje građana i turista kojima se svake godine nudi sve bogatiji program. Radionice Djeda Božićnjaka, raznovrsna gastro-kulinarska ponuda, izložbeno-prodajni sajam, božićni kulturno-zabavni program u kojem uz lokalne glazbenike nastupaju i eminentne hrvatske estradne zvijezde, samo su dio njegove svakodnevne ponude. Cilj organizatora bio je da u ovo posebno doba u godini svojim građanima i gostima pruži istinski božićni ugođaj kroz obilje vizualnih, kulturno-zabavnih i gastronomskih sadržaja, a sve u svrhu promocije Makarske kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Trud organizatora prepoznala je ove godine i Hrvatska turistička zajednica. Grad Makarska je, naime, u ožujku ove godine s projektom Božićnog grada aplicirao na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpore iz programa 'Potpore manifestacijama' u 2013. godini. Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice tako je Božićnom gradu dodijelio potporu u iznosu od 20.000 kuna.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.