„Biser mora 2016“: Gradonačelniku Tonćiju Biliću uručena titula viteza kulinarstva

Gradonačelnik Tonći Bilić proteklog vikenda bio je počasni gost festivala „Biser mora 2016“ gdje mu je od strane Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija dodijeljena titula viteza kulinarstva. Riječ je o posebnom priznanju za osobe iz javnog života koje prepoznaju važnost gastronomije, osmišljavaju  i podržavaju projekte te razvijaju gastronomske destinacije izvrsnosti.

Prema riječima organizatora, titula viteza kulinarstva pripala je gradonačelniku Tonćiju Biliću kao znak zahvalnosti za uspješnu suradnju SKMER-a s Gradom Makarskom koji se pokazao kao odličan domaćin u organiziranju Interegionalnog kupa kuhara europskih regija. Posebno priznanje gradonačelniku Biliću uručio je predsjednik Kuhara mediteranskih i europskih regija Željko Neven Bremec.

Jedanaesti po redu međunarodni kulinarski festival „Biser mora 2016“održao se u Supetru na Braču od 7. travnja do 10. travnja. Tijekom četiri dana sudionici festivala održali su odlične master classove, uživali u makedonskoj talijanskoj i bračkoj večeri, a po prvi put u sklopu održavanja manifestacije bila je organizirana gastronomska izložba na kojoj su tradicijska jela predstavili supetarski ugostiteljski objekti. Nakon 36 sati neprekidnog kuhanja finale „Bisera mora 2016“ održalo se u nedjelju, a titula ukupnog pobjednika pripala je Nikoli Mishkovskom iz Makedonije.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.