Big Band i Radojka Šverko trijumfalno okončali Makarska Jazz Festival

Nakon gotovo cijelog tjedna koncerata, glazbenih radionica i velikog interesa publike peto izdanje Makarska Jazz Festivala okončano je sinoć u velikom stilu, na još jednom prepunom Kačićevu trgu i u iznimnoj atmosferi u kojoj su završni čin ovogodišnjih festivalskih zbivanja odigrali Radojka Šverko i Big Band Makarska.

Nakon što je u nedjelju kiša poremetila program, jučer je centralna pozornica Jazz festivala ponovo bila okružena stotinama posjetitelja– nakon kraćeg instrumentalnog uvodaBig Banda uz taktove Steviea Wonderai Jaca Pastoriusa Makaranima se na bini pridružila i hrvatska glazbena diva,a publika je tijekom večeri istinski uživala kako u pop rock standardima, tako i u onim intimnijim pjesmama koje je Šverko izvodila u pratnji klavira, te za ovu priliku okupljenog revijskog orkestra s gudačkom sekcijom. Dvosatni koncert završio je uz Simply the best te Kuda plovi ovaj brod za bis, uz dugotrajni pljesak i ovacije makarske publike kojima je na pravi način zaokružena šestodnevna glazbena priča u našem gradu.

Kada se podvuče crta, ovogodišnje izdanje bez sumnje je uspješno potvrdilo Makarska Jazz Festival kao nezaobilaznu kulturnu manifestaciju u smiraju ljetne sezone, a koja uz dovoljnu podršku ima jasno vidljiv potencijal za još veće domete. U šest dana održano je šest uzbudljivih koncerata (nastupali su još i Nenad Vasilić Quartet, Mike Sponza Band, Tamara Obrovac, Vlatko Stefanovski Trio) uz dvije glazbene radionice, nažalost zbog vremenskih prilika jedan je koncert bio otkazan (Puzzle’s Gang Band) dok su Gabi Novak i Bisera Veletanlić u pratnji Matije Dedića i Vasila Hadžimanova umjesto na Ljetnoj pozornici nastupili u crkvi sv. Marka. Za vrijeme trajanja festivala odaziv je bio i više nego dobar, koncerti na Kačićevu trgu bili su izuzetno posjećeni, a atmosferu u Makarskoj su, sasvim zasluženo, hvalili i sami izvođači. Bez obzira što je kiša poremetila možda i najiščekivaniji festivalski dan, organizatori nakon svega ne mogu biti nego prezadovoljni učinjenim, što će potvrditi i pokretačica Jazz festivala Klaudija Vuković Vujčić.

– Zahvaljujem Gradu Makarskoj, Turističkoj zajednici Makarske, svim sponzorima koji su nam pomogli da se ova priča nastavi i dalje, te naravno veliko hvala i izvođačima koji su na kraju i najzaslužniji za ovako dobru atmosferu koja nas je pratila kroz sve ove dane. Na kraju, hvala i svima koji su sudjelovali u samoj organizaciji, bilo nas je malo i jesmo umorni nakon svega, ali i prezadovoljni jer vjerujem da su ljudi mogli prepoznati kvalitetu i raznovrsnost ovogodišnjeg programa. O tome najbolje govori posjeta, ali i reakcija posjetitelja na Kačićevu trgu -kazat će Klaudija Vuković-Vujčić.

O.F.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.