Biciklistu Ivanu Okmažiću dvije medalje u Kupu Hrvatske

Prošlog vikenda u Prematuri, u organizaciji BK Adrenalina, održane su dvije biciklističke utrke hrvatskog kupa. U subotu, 2. travnja vozila se c1 xco utrka što znači da je to bila dobra prilika za prikupljanje bodova za svjetsku rang listu. Sudjelovalo je 300 vozača u više različitih kategorija. Član biciklističkog kluba Makarska Ivan Okmažić nastupio je u kategoriji  juniora s ponajboljim europskim vozačima iz Francuske, Slovenije, Italije, Austrije….Kameniti teren i brze promjene ritma učinili su stazu zahtjevnijom i izazovnijom. Tempo utrke je bio vrlo visok od samog starta i grupa od 7 najboljih među kojima je bio i Ivan se odmah odvojila. Kroz 4. kruga konkurencija je pokazala kvalitetu i snagu, a Ivan je na kraju ostao na 7. poziciji.

U nedjelju biciklistički vikend nastavio se maratonom. Svojom popularnošću privlači kako rekreativce tako i profesionalce među kojima je nastupio i olimpijski pobjednik Jaroslav Kulhavi. Ukupna duljina staze iznosila je 42 kilometra. Ivan i slovenski vozač Pahor Žan su se od samog starta izdvojili i hvatali priključak sa seniorima. Između njih dvojice vodila se velika bitka do samog cilja. Nakon sat i 38 minuta vožnje tek zadnji kilometar je presudio o pobjedniku. Ivan se izdvojio i u cilj ušao sa svega 30 metara prednosti i time odnio prvo mjesto. Za ovakav uspjeh bilo je potrebno imati strpljenja i čvati snagu za sam kraj. Još jedan odličan vikend u novoj sezoni, forma je sve bolja iz utrke u utrku. Sljedeća nedjelja nova je prilika za skupljanje bodovana utrci  Vodicama, poručuju iz Biciklističkog kluba Makarska.

Tekst i foto BK Makarska

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.