Akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi u Makarskoj obilježen tjedan Crvenog križa

Ovogodišnji tjedan Crvenog križa (8.-15.05.) gradsko društvo Makarska je u utorak obilježilo prigodnom akcijom mjerenja šećera i tlaka u krvi na rivi ispred zgrade Grada.
- Od početka provođenja ovakvih akcija nije bilo ovakvog odaziva. Preko 600 ljudi je tijekom jutra prošlo kroz naš šator i iskoristilo mogućnost besplatne dijagnostike tlaka i šećera u krvi. Budući da ovom akcijom završavamo mjerenja na cijelom području djelovanja našeg društva, mogu potvrditi da je općina Tučepi ove godine preotela prvo mjesto u zdravlju na Rivijeri Gradcu, dok su sa srednjim vrijednostima općine Brela i Podgora kao i grad Makarska. Na začelju zdravstvene statistike i ove godine se nalazi općina Baška Voda i to zbog povećanog krvnog tlaka, doznajemo od Gloryana Grabnera, ravnatelja Crvenog križa Makarska, koji je i sam provodio mjerenja.
- Moram pohvaliti veliki odaziv građana na cijeloj Makarskoj rivijeri jer je upravo vođenje računa o vlastitom zdravlju najbolji put poboljšanja i čuvanja istog. Kao što to i naš slogan kaže: Ne može se zdravlje dati već ga treba sačuvati, istaknuo je Grabner još jednom se zahvalivši Gradu i Općinama koji pomažu Crvenom križu tijekom cijele godine.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.